Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Desgraneu els pèsols i coeu-los en aigua salada bullent 15 min, amb el brot de farigola i la fulla de llorer.
  2. En un cassó, foneu 30 g de mantega. Piqueu les anxoves ben fines i incorporeu-les a la mantega. Coeu-ho tot junt a foc suau una estona.
  3. Quan els pèsols estiguin cuits, escorreu-los i passeu-los pel passapurés. En calent, afegiu-hi la resta de mantega i el julivert, net i picat. Salpebreu el puré amb moderació.
  4. Poseu aigua en un cassó i afegiu-hi el vinagre. Feu que arrenqui el bull i reguleu-ne la intensitat per tenir una ebullició tranquil·la. Trenqueu un ou en un bol i deixeu-lo lliscar en l’aigua bullent; que cogui 3 min. Retireu-lo delicadament, amb una escumadora, i passeu-lo a un plat. Repetiu el procediment amb els altres tres.
  5. Afegiu el puré de pèsols al fons del plat. Regueu-ho amb una mica de salsa d’anxoves i acabeu-ho amb julivert.

Consells: Aquest és un plat que no pot esperar. Per tant, aviseu els comensals que, per una vegada, arribarà a mesura que surti del foc. Compreu pèsols no gaire grossos. Evitareu la pela dura que envolta les llavors. I procureu que el cassó de coure els ous sigui prou ample per poder-los manipular amb tranquil·litat. I feu-los girar dins de l’aigua perquè tiguin una cocció homogènia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: