Preparació
- Enrotlleu les tires de cansalada i punxeu-les amb un escuradents. Coeu-les en una olla amb aigua, 1 h. Escorreu-les.
- En una paella, poseu 150 ml de salsa de soja i el gingebre ratllat. Coeu-hi la cansalada 20 min i després deixeu-la a la mateixa paella 12 h, perquè es marini.
- Coeu els ous, 6,5 min, i refredeu-los de seguida. Peleu-los i poseu-los a marinar amb sake, salsa de soja i mirin, 12 h.
- Per al brou: traieu la pell i el greix de la carcassa de pollastre i poseu-la en una olla amb aigua bullent, 10 min. Escumeu l’aigua i coeu-la 6 h a foc mitjà. Quan falti 1 h per acabar el temps, incorporeu-hi la resta dels ingredients, tallats a trossos.
- Per al dashi: coeu els ingredients en una olla a 80 ºC, 5 min. Coleu-ho. Coleu el brou de pollastre i barregeu-lo amb el dashi.
- Coeu la soja, el sake, el mirin, l’all i el gingebre uns minuts. Coleu-ho i barregeu-ho amb el brou de dashi i pollastre.
- Poseu el brou en una olla i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi els fideus. Repartiu el ramen als bols i poseu en cadascun dos trossos de cansalada, mig ou marinat, una fulla d’alga nori i una mica d’alga wakame i de brots de soja.