Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Poseu el moscatell i gairebé tota l'aigua a escalfar.
  2. Barregeu l'agar-agar i la resta d'aigua i aboqueu-ho al moscatell quan arrenqui el bull. Deixeu-ho bullir tot junt 30 s. Apagueu el foc i deixeu-ho refredar. Refrigereu-ho.
  3. Quan qualli, tritureu-ho i reserveu-ho.
  4. Escalfeu el forn a 180 ºC.
  5. Barregeu els ous amb el sucre, la matafaluga i la ratlladura de llimona amb un batedor fins que tripliqui el volum.
  6. Afegiu-hi la farina tamisada i remeneu-ho de baix cap a dalt amb una espàtula.
  7. Poseu-ho en un motlle folrat amb paper sulfurat en una plàtera de forn, tireu-hi la massa de pa de pessic i feu-ho coure al forn uns 25 min, aproximadament. Feu la prova de l'agulla per saber si és cuit.
  8. Talleu el pa de pessic a daus molt petits i torreu-lo al forn. Reserveu-ne bona part per al gelat i un grapat per al muntatge.
  9. Feu una crema anglesa. Poseu a escalfar la llet i la nata.
  10. En un bol, barregeu sucre, estabilitzant, dextrosa i el rovell.
  11. Quan els làctics de la crema anglesa arrenquin el bull, tireu-los als rovells i barregeu-ho. Feu coure la barreja al bany maria fins als 84 ºC. Deixeu que quedi tebi.
  12. Afegiu-hi els daus de pa de pessic i deixeu-ho reposar a la nevera de 12 a 24 h.
  13. Poseu-ho a la màquina geladora.
  14. Poseu la sopa en un bol, una bola de gelat de matafaluga al centre i acabeu-ho amb uns dauets de pa de pessic de matafaluga abans de servir-ho, que quedin ben cruixents. També ho podeu decorar amb unes floretes d'aquesta planta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 jun

El Masnou, Terra de Mar

Edificis modernistes, una casa d'indians molt singular, llegendes i una munió de vivències configuren...

26 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

27 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

28 jun

Classe Magistral amb el xef Xavier Franco

L'empresa d'estris de cuina Le Creuset i Yurbban Passage Hotel & Spa estrenen l'espai gastronòmic 'Kitchen...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto