Preparació
- Talleu cada cuixa en tres trossos (jo el que faig és separar el pernilet i la contracuixa la parteixo en dos).
- Tireu un raig d'oli de sèsam i un raig d'oli d'oliva en el tagín. Salpebreu el pollastre i enrossiu-lo per tots els costats. Un cop daurat, reserveu-lo.
- Talleu la ceba a la juliana. Retireu una mica d'oli del tagín si fos necessari i sofregiu la ceba durant uns minuts a foc lent. Quan sigui transparent, afegiu-hi totes les espècies i remeneu-ho.
- Incorporeu-hi de nou el pollastre i les pastanagues pelades. Cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure tapat a foc lent durant 1 h.
- Passat el temps, retireu tot el líquid de la cocció. Poseu-ho en un cassó i reduïu-lo juntament amb la mel. Deixeu que es concentri bé per obtenir una salsa amb una textura com de xarop.
- Mentrestant, talleu els carbassons en bastons i poseu-los al tagín.
- Torreu les ametlles i els anacards en una paella amb un raig d'oli d'oliva. Un cop torrats, afegiu-los al tagín i regueu-ho amb la salsa. Tapeu-ho i deixeu que tot cogui junt 5 min més.
Podeu servir aquest tagín de pollastre acompanyat de cuscús, arròs blanc o quinoa.