Preparació
- Per al praliné d’avellana: poseu les avellanes en una safata al forn, a 200 ºC, 8 min. Traieu-les i poseu-les a foc suau en un cassó, amb l’oli de gira-sol. Afegiu-hi la meitat del sucre, sense deixar-ho de remenar, mentre es va fonent.
- Poseu l’altra meitat del sucre al cassó i remeneu-ho fins que us quedi un caramel ataronjat. Ràpidament, poseu aquesta massa en una safata amb paper de forn i deixeu que es refredi. Quan estigui freda, treballeu-la bé, fins que quedi una pasta densa.
- Per al torró: foneu la xocolata al microones, afegiu-hi el praliné i la sal. Mescleu-ho. Trenqueu les galetes Nuria Mediterrània (no feu servir les molles) i barregeu-les amb els pinyons i amb la mescla de xocolata i praliné.
- Esteneu la mescla en un motlle i poseu-hi dues galetes senceres com a decoració.
- Deixeu refredar el torró 5 h i desemmotlleu-lo.