Josep Maria Ferraz ens va sorprendre molt gratament fa uns mesos amb la proposta gastronòmica del Bar Pimentel, en ple barri del Born de Barcelona. I ara ho ha tornat a fer a Casa Pepi, en aquesta ocasió al Clot.
Ni l'un ni l'altre no són la primera experiència gastronòmica de Ferraz. De fet, a Barcelona ja se'l coneixia per altres restaurants com Culkin, Piel de Gallina o V de Vermut, que formen part del Grup Amik.
En un racó del Clot...
Al carrer de la Sèquia Comtal hi ha diverses terrasses que ja donen una pista que en aquest racó del Clot s'hi serveix teca. A Casa Pepi, que va obrir portes al novembre, s'entra per un passadís estret on ja hi ha algunes taules i ens espera una carta de platets per compartir on no falten grans clàssics com la Gilda (de seitó, d'anxova i de bacallà), les rostes, l'ensaladilla russa amb piparra i la croqueta de cecina. Una menció especial per als calamars a la romana, per cert.
Ferraz s'ha entestat a oferir els clàssics en el sentit més estricte de la paraula. No només té una llarga experiència com a restaurador, sinó que a més prové de família marinera i d'aquí ve la seva obsessió perquè tant els ingredients de terra com els de mar siguin de primera qualitat i que aposti per receptes tradicionals executades amb molta cura. No us perdeu la bomba de la Barceloneta (amb un ingredient que no se sol trobar en aquest tipus de preparació però que no us revelarem nosaltres) i el foie mariner caramel·litzat amb poma!
Un lloc ideal per a un àpat informal amb la parella o amb els amics, per dinar, per sopar o per fer-hi un vermut.
- Casa Pepi
- Sèquia Comtal, 7. Barcelona.
- @casapepi_bcn
- Preu mitjà (sense begudes): 25 euros.