Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
La tria de la directora

El celler de Joan Pàmies, quan el paisatge dicta el menú

Aquest restaurant celebra 25 anys de cuina arrelada al Baix Camp amb una proposta gastronòmica viva que convida a tornar-hi.

El Celler de Joan Pàmies

El Celler de Joan Pàmies Enrique Marco

“La nostra proposta gastronòmica canvia a mesura que ho fa el paisatge. Treballem amb el que ens donen la terra i el mar en cada moment. Som a Riudoms, tenim set denominacions d’origen a tocar, fet que no passa enlloc més al món”, explica Joan Pàmies, que saluda personalment els comensals i comparteix els productes amb què juga aquell dia: tomàquets, rossinyols, albergínies, enciams variats de l’hort... Amb aquests ingredients, improvisa els aperitius i els entrants. Els plats principals es poden triar, i el peix del dia completa la proposta.

L1003562 resultat

Pàmies va créixer entre fogons. Els seus pares i l’àvia Carme van dirigir durant anys el Celler de l’Arbocet, a la casa pairal familiar. Després de formar-se en hostaleria a Cambrils i Girona, va obrir el seu restaurant a Riudoms, en una casa senyorial del segle xviii que va adquirir el 2011. El va batejar amb el seu nom: el Celler de Joan Pàmies.

Enguany celebra 25 anys a l'ofici i gairebé 15 del Celler, una fita que contrasta amb la fragilitat de molts negocis gastronòmics actuals. El trobareu recomanat a les guies gastro més conegudes.

L1003588 r resultat

Què hi he menjat?

Com a entrants, tomàquets amb gelat de gaspatxo i croqueta d'albergínia a la brasa. Continuem amb una amanida, amb tot el que hi ha a l'hort, i salmó fumat per a ells, saltat de bolets amb llagostí a la brasa i caneló de llamàntol blau i escamarlà amb caviar. De plat principal, trio els lloritos ben fregidets. Finalment, sorbet de llima i llimona amb crema de pinya i fonoll.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
292CUINA portada

TOCA TORNAR A L'ESCOLA! IDEES I RECEPTES PERQUÈ ELS NENS APRENGUIN CUINANT

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Arnau Muñío

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: