Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Cuina amb rebel·lia ben mesurada

Aquí, la tradició catalana es cuina amb desimboltura. Plats bons, una parella de xefs sincronitzada i una proposta que mereix que la tastem.

El restaurant del xef Marcel Pons ofereix un menú de degustació de 68 € (begudes a part)

El restaurant del xef Marcel Pons ofereix un menú de degustació de 68 € (begudes a part) Jordi Domènech

Marcel Pons i Gabriela Figueroa treballen braç a braç —literalment— en una cuina oberta, on acaben plats i comenten la jugada amb naturalitat. I què hi ofereixen? Receptes que reinterpreten la tradició catalana amb un toc contemporani.

Gabriela Figueroa, serena i metòdica, és el yin perfecte de Pons, inquiet i enèrgic. La sintonia entre tots dos és evident: es van conèixer a l’Angle, on ell era el seu cap, i des d’aleshores han compartit complicitat i fogons.

Format al CETT i forjat a l'Embat i a l'hotel Mastinell, Pons va obrir Incorrecte al febrer del 2024, al barri de Sant Gervasi, a pocs quilòmetres de la seva Corbera de Llobregat natal. Se li ha de reconèixer la valentia d’obrir un restaurant en temps volàtils, i la proposta —amb Juan Carlos López i David Farrés, a sala, i Amin Mohamed— mereix, sens dubte, una visita. En destaco dos plats que parlen per si sols: el rosbif de senglar, una oda a l’aprofitament d’un animal que s’ha convertit en plaga, i el calamar farcit de botifarra de perol, un mar i muntanya que Pons reivindica com un dels plats senyera de la nostra cuina.

Què hi he menjat?

Asseguda a la barra del restaurant i conversant animadament amb Marcel Pons, començo amb uns aperitius: bunyol de pa amb tomàquet i vermut amb crema d'olives. Continuo amb una amanida de guatlla en escabetx amb rovellons. Tot seguit, dues mitges racions: rosbif de senglar i calamar farcit de botifarra de perol, crema de coliflor i base de coliflor en vinagre.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
293CUINA portada

AQUÍ NO ES LLENÇA RES! LES MILLORS IDEES PER APROFITAR ELS ALIMENTS

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Mar Gómez i Víctor Quintillà

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: