Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Gegant, el paradís de la cuina catalana al Poblenou

La sala del Gegant

La sala del Gegant

Joan Vallès, xef d'aquest restaurant que va obrir portes fa poc més de tres mesos al barri barceloní del Poblenou, arrufa el nas quan li preguntem si es considera una rara avis. Ell ho nega, però la veritat és que trobar restaurants (especialment que acabin d'obrir) en què la protagonista sigui la cuina catalana més tradicional, és complicat. I aquí, al petit local que ocupa el Gegant, en trobem, i fantàsticament executada.

Cua de rap del Gegant

Al Gegant han optat per una oferta doble: els migdies, un menú de 23,50 euros, amb postres i vi, que canvia setmanalment, i amb algunes propostes fora de menú en funció del que trobi en Joan al mercat. A la nit, una carta curta, amb una quinzena de propostes com l'albergínia rostida, nata agra i botàriga; la mongeta, patata, espàrrec i anguila; la serviola, mantega torrada i créixens d'aigua; els lletons rostits, api i mostassa, o la galta guisada, formatge fresc i ceba envinagrada, entre d'altres. Si el menú canvia setmanalment, la carta ho fa per temporada i, si us hi fixeu, veureu que els plats estan formats per tres o quatre ingredients, com a màxim, una manera de donar tot el protagonisme al producte que Vallès va aprendre després de passar pels fogons de l'Hisop, d'Oriol Ivern.

Perquè el xef del Gegant és jove, trenta anys, però literalment ha estat mitja vida als fogons i ha passat per la cuina dels Germans Torres o per l'Hisop, entre d'altres, abans de posar en marxa el seu projecte personal.

Ah! I heu de saber que per descobrir com de bona és la proposta del Gegant, us hi haureu d'acostar de dilluns a divendres, perquè el restaurant tanca el cap de setmana, ja que Vallès té molt clar que la conciliació i el temps de descans, propi i de la resta de l'equip, són sagrats.

Els cigrons amb bacallà del Gegant

L'apunt del vi

"La mínima intervenció no és imprescindible a la vida, però la viticultura que mostra em sembla molt millor, més autèntica", assegura Ivan Fernández, un agrònom reconvertit en soci del Gegant, cap de sala i responsable dels vins del restaurant. 

La carta és extensa –i admet que ho seria més si fos per ell– en comparació amb la proposta gastronòmica. Són vins dels denominats naturals i, la majoria, francesos i catalans. Per triar-los es deixa portar una mica pel seu instint; són els projectes que coneix, que li agraden i en els quals creu, i hi trobareu noms consagrats i d'altres de més novells que no us sonaran de res. La clau és deixar-vos aconsellar. L'Ivan té l'expertesa d'aquells que s'han enganxat al món del vi i n'han fet ofici i l'avala la seva experiència en diversos restaurants i set anys al capdavant del 035 Bar, del barri de La Sagrera, a Barcelona. 

Un encant afegit al menú del migdia és que no sabreu mai quin vi l'acompanyarà, perquè cada dia és una sorpresa. El vi a copes el tria el mateix Ivan, qui assegura, sense treure-li cap mèrit, que és el complement de la veritable protagonista, la cuina d'en Joan.

  • Gegant
  • Pujades, 93. Barcelona
  • Preu mitjà: 45 euros (carta) i 23,5 euros (menú de migdia)

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: