Posar noms provocadors als restaurants està de moda. A Barcelona en tenim molts exemples (Maleducat, Insolent, Irreverent, Incorrecte...) i un dels darrers a sumar-s'hi ha estat Malparit, a l'Eixample, el quart projecte de Leo Chechelnitzky (Madre, Chamako, Babula Bar 1937), amb una proposta creada per Andy Feher i Alfredo Rodríguez.
El primer que crida l'atenció de Malparit és la barra de l'entrada, àmplia, per seure-hi a prendre alguna cosa o directament per menjar-hi, que dona pas a una sala àmplia i lluminosa.
La carta, per partides
Les cuines dels restaurants s'acostumen a organitzar per partides i així és com s'organitza la carta del Malparit: les propostes fredes (ostres, gilda, tàrtar de gambes, steak tartare...), els fregits (rosta, croquetes de pollastre i de txangurro, braves...), planxa (navalles, pop amb panxeta fumada, vieires, escalopa de foie-gras...), foc (truita oberta de bolets i gamba vermella, mandonguilles amb sípia, capipota...) i brasa (musclos en escabetx, moll de l'os de vaca vella amb tàrtar de tonyina, tataki d'onglet...). Per postres, no us podeu perdre el flam.
A totes les partides trobem plats que, sense ser revolucionaris a priori, us sorprendran quan us arribin a taula. A més, us explicaran tota la proposta amb detall perquè pugueu triar bé el menú i resoldre tots els dubtes.
Si teniu ganes de menjar bé i amb una bona atenció i descobrir com es pot donar un toc creatiu a plats tradicionals, aquí trobareu el que busqueu.
- Malparit
- Còrsega, 253. Barcelona.
- www.malparit.com
- Preu mitjà: 50 euros (sense begudes).