Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Oli Bar. L'aposta per la creativitat i el producte, a Cadaqués

El local ocupa l'espai d'un antic molí d'oli

El local ocupa l'espai d'un antic molí d'oli

Quan van posar en marxa aquest restaurant situat en un antic molí d'oli de Cadaqués, Monty Aguiló, Vito Oliva i Valentina Audisio tenien clar que no volien apostar per un bar de tapes com els molts que ja hi ha en aquesta població de la Costa Brava.

En Monty i en Vito es coneixen de fa temps. Aguiló ha treballat amb Albert Raurich i amb Paco Pérez i ha viscut molts anys a Berlín i a Londres –on va conèixer la Valentina–, i fa un mes que, plegats, han obert Oli Bar, amb una proposta de cuina creativa d'inspiració clarament mediterrània que defensa i respecta el producte. No és el primer restaurant d'en Vito, a Cadaqués: ja hi té la Taverna Batalla i el restaurant Talla.

Mar i muntanya de l'Oli Bar

A la carta de l'Oli Bar, no gaire llarga però ben equilibrada, trobareu des d'una focaccia de romaní i mantega fumada i una ostra a la meunière per llepar-vos-en els dits fins a un mar i muntanya que és un mos deliciós: cruixent de cua de porc, gambes i oli de gingebre.

Menció a part per a dos plats que probablement són els menys mediterranis de la carta, però que val la pena tastar. D'una banda, l'ou a l'escocesa, amb botifarra negra de perol i allioli de menta és el fruit de tants anys de Monty al Regne Unit i una bona oportunitat per tastar una recepta que no se sol trobar a les nostres latituds. De l'altra, el llobarro marinat a la donostiarra, amb un pil-pil per sucar-hi pa. 

Ous a l'escocesa de l'Oli Bar

I, parlant de producte, dos exemples del que trobareu a Oli Bar: la coliflor, cruixent, en crema i ratllada, tot alhora i en un sol plat, acompanyada amb Idiazábal i nous de macadàmia; i la beina verda, una amanida de mongeta tendra, fulles fresques i un amaniment de xerigot dels formatges –que també són a la carta– d'un productor de l'Empordà. I només en són dos exemples. Us costarà decidir-vos, amb temptacions com les faves i menta, el tàrtar de presa amb sobrassada, l'amanida de cranc amb herbes i flors o la d'apirave i truita…

A l'apartat de postres, tres opcions: una taula de formatges coronada amb una pera feta a la calç que és una delícia, una pannacotta amb romaní, mel i pi o un pastís de Guinness amb un toc molt suau de regalèssia. Guardeu-vos un racó per a les postres!

Oli Bar

Tot plegat, ho podeu assaborir en un local que acull (encara hi és, al fons) un molí d'oli i presidit per una gran barra que permet fer l'àpat interactuant de manera constant amb l'equip de cuina. Si ho preferiu, també podeu seure a la taula, una mica més lluny de l'acció però amb una mica més d'intimitat.

Fem un vi?

A l’Oli Bar, la responsable dels vins és la Valentina, però per decidir com seria la carta, s’ha deixat assessorar per una amiga de la casa que a més és sommelier, Rocío López. Això sí, la premisa principal era que hi havia d’haver vins a copes que cobrissin tots els perfils de clients “des de vins naturals amb notes “funky” fins a clàssics de criança en fusta”, explica. Les dues van tastar molts de vins i es van interessar per les persones i el projecte que hi havia al darrere i amb tot, el resultat és una carta en la que cada referència explica una història. Una història personal, un relat vinculat a un raïm determinat o a una forma d’elaboració que creuen que val la pena mostrar als seus clients. Volen que ja sigui a través d’una copa —de l’àmplia oferta que tenen que arriba fins a quinze i es va actualitzant cada setmana—, o d’una ampolla, el vi sigui honest i transmeti el lloc de procedència. 

Precisament per això, creuen que la proximitat mereix una atenció especial i per això és una carta que compta amb moltes referències de la DO Empordà i de les altres denominacions d’origen catalanes, però sense tancar-se a altres propostes de l’estat i d’altres zones del món. 
 

  • Oli Bar
  • Guillem de Bruguera, 10. Cadaqués (Alt Empordà).
  • Preu mitjà: 50 euros (sense begudes).

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: