Darrere d'aquest projecte que va obrir portes l'estiu passat al barri Gòtic de Barcelona trobem Jordi Parramon, el fitxatge estrella que els propietaris Judit Giménez i Albert Rial van fer per agafar les regnes de l'espai que havia ocupat el Pla.
La Palma de Bellafila és el germà petit de la Bodega la Palma, que fa vint anys que rep els clients al carrer del costat. Aquí, Parramon ha posat en marxa una carta de cuina tradicional catalana que vol sorprendre tothom: tant els forans que s'hi entaulen com els catalans que s'animen a descobrir que al barri Gòtic encara hi ha lloc per als locals.
Sardines marinades amb raïm, aperitius d'orella fregida, anguila fumada amb poma escalivada i col, mandonguilles amb cloïsses, llengua de vedella en escabetx, caneló trufat d'ànec, morro de bacallà amb samfaina, xai a la mostassa, colomí de sang amb olives... La carta és tot un compendi de cuina catalana amb un equilibri excel·lent entre el mar i la muntanya.
I, per postres, una sorpresa d'allò més agradable: als milfulls de crema, el sorbet de llimona i api o les sorprenents figues confitades amb xocolata amarga i oli de menta els acompanya el pijama de la Palma, una alegria per als amants d'aquestes postres tan contundents com delicioses que van néixer fa dècades al 7 Portes i que aquí han recuperat fent-ne la seva versió.
Tot el recorregut gastronòmic de la Palma de Bellafila, a més, estarà molt ben acompanyat amb els vins que us proposarà Alain Salamano, cap de sala i sommelier del local. Deixeu-vos aconsellar i gaudireu d'un àpat rodó.
- La Palma de Bellafila
- Bellafila, 5. Barcelona
- www.lapalmadebellafila.com
- Preu mitjà: 60 euros.