Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La Palma de Bellafila, un temple de la cuina catalana al Gòtic

Jordi Parramon és el xef de la Palma de Bellafila

Jordi Parramon és el xef de la Palma de Bellafila

Darrere d'aquest projecte que va obrir portes l'estiu passat al barri Gòtic de Barcelona trobem Jordi Parramon, el fitxatge estrella que els propietaris Judit Giménez i Albert Rial van fer per agafar les regnes de l'espai que havia ocupat el Pla.

La Palma de Bellafila és el germà petit de la Bodega la Palma, que fa vint anys que rep els clients al carrer del costat. Aquí, Parramon ha posat en marxa una carta de cuina tradicional catalana que vol sorprendre tothom: tant els forans que s'hi entaulen com els catalans que s'animen a descobrir que al barri Gòtic encara hi ha lloc per als locals.

Colomí de sang

Sardines marinades amb raïm, aperitius d'orella fregida, anguila fumada amb poma escalivada i col, mandonguilles amb cloïsses, llengua de vedella en escabetx, caneló trufat d'ànec, morro de bacallà amb samfaina, xai a la mostassa, colomí de sang amb olives... La carta és tot un compendi de cuina catalana amb un equilibri excel·lent entre el mar i la muntanya.

Sardines marinades amb raïm

I, per postres, una sorpresa d'allò més agradable: als milfulls de crema, el sorbet de llimona i api o les sorprenents figues confitades amb xocolata amarga i oli de menta els acompanya el pijama de la Palma, una alegria per als amants d'aquestes postres tan contundents com delicioses que van néixer fa dècades al 7 Portes i que aquí han recuperat fent-ne la seva versió.

Tot el recorregut gastronòmic de la Palma de Bellafila, a més, estarà molt ben acompanyat amb els vins que us proposarà Alain Salamano, cap de sala i sommelier del local. Deixeu-vos aconsellar i gaudireu d'un àpat rodó.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: