Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Mol·lusc bivalve habitual de les nostres costes (on ha estat repoblat repetidament), on viu, enterrat en els fons de sorra, a les aigües de poca fondària. Amb una closca aproximadament rodona, gruixuda, de color generalment clar, solcada de línies paral·leles a la vora, la rossellona, tot i ser poc valorada, culinàriament, justament pel pes de la closca i la carn escassa, té molta requesta als mercats, en competència amb la cloïssa. Generalment purgada abans de sortir al mercat, mai està de més posar-la una estona en aigua ben salada abans de cuinar-la i consumir-la. Tant per comprovar que no està morta i cal rebutjar-la, com perquè tregui la mica de sorra que pot haver conservat. Es pesca amb gàbies que s’arrosseguen pel fons sorrenc i, avui, molta de la rossellona dels nostres mercats prové de les costes italianes.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: