Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Formatge de la regió francesa de Cantal que, des del 1961, està protegit per la corresponent AOC, que, el 2003, va esdevenir AOP.

Originari del temps de transhumància del vacum específic de la regió, el produïen els pastors mateix, i d’aquell temps conserva algunes de les característiques diferencials, com ara que la llet s’hagi de recollir amb galledes de fusta ('gerlo') i immediatament després que la cria hagi mamat, i que no se la sotmeti a cap mena d’escalfament o refredat abans de quallar-la, per recollir el màxim d’agents naturals que li donen el sabor característic.

Formatge de pasta dura i crosta seca florida, que té un percentatge elevat de greix i es presenta en forma de cilindres grans, de quasi mig metre de diàmetre i entre 30 i 50 quilos, que s’identifiquen amb una placa vermella amb la indicació 'Salers'. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: