Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Popularment conegut com a 'llaminera', en ser la part més apreciada de la musculatura associada a la columna vertebral, té, a més, la peculiaritat de ser una peça que se sol vendre sencera, amb un aspecte estètic agradable, que ha fet que els francesos la bategin com a 'filet mignon'. Situada per darrere de les costelles, és una carn poc feta i la que té menys greix de tot l’animal. Per això, justament, necessita una cura exquisida en el moment de la cocció, per evitar assecar-se. I per això és una carn que, en la cuina tradicional, s’ha destinat a guisats en ambient tancat, generalment acompanyats de ceba o verdures. En altres coccions, com forn o planxa, prèviament tallat, sol demanar, en la línia d’una cuina agredolça, l’acompanyament d’una fruita, ja sigui cuita, com ell, o presentada en forma de compota.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: