Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Estat especial del sucre, blanc o roig, en què genera cristalls de formes irregulars, relativament grossos i de textura dura i compacta.

S’obté a partir de solucions sobresaturades en què es provoquen cristal·litzacions en superfícies adients de les quals, un cop formats, es desprenen els cristalls.

Originari de l’Índia, on, ja cap al segle IX, s’aconseguia tot submergint branques fines seques en les solucions de sucre, generalment acolorides i aromatitzades amb essències florals o llavors de fonoll. De fet, encara avui, aquest sucre és un ingredient important de la gastronomia tamil.

Majoritàriament es destina al consum directe, en competència amb els caramels, i també es fa servir per endolcir begudes com el te, presentat en forma de cristalls agrupats damunt d’un eix de fusta, que permet regular-ne la quantitat dissolta.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: