Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Pastís tradicional, inicialment dels països francòfons, que s'ha anat escampant arreu i que recull una tradició celta vinculada al solstici d'hivern: la de cremar un gran tronc en un foc a terra (el yule log dels britànics) els dies de la festa. La ritualització d'aquell hàbit va fer que, de la mateixa manera que nosaltres havíem creat la figura del tió, a finals del segle XVIII, es creés aquest pastís, que el temps ha acabat convertint en tradicional. Està fet amb una planxa de pa de pessic coberta de trufa, enrotllada per fer-la cilíndrica, coberta de xocolata treballada per donar-li l'aparença de tronc d'arbre i espolsada, sovint de sucre glacé per simular que li ha caigut la neu de l'hivern. En servir-lo, el muntatge fa que els talls presentin una alternança de capes fosques i clares, que recorda els troncs d'arbre tallats, cosa que completa la similitud.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: