Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Formatge tradicional dels Pirineus centrals que rep el nom de l’atuell de terrissa on el quall es posa a madurar, amb l’aiguardent o el producte alcohòlic que li dóna el toc final, fruit de la saviesa tradicional, que d’aquesta manera aprofitava formatges massa secs o envellits. Avui es prepara directament a partir de llet d’ovella o de vaca, quallada amb herbacol, feta mató, escorreguda, esmolsada amb l’aiguardent, fermentada fins a acabar la bullida i deixada madurar durant un parell de mesos, com a mínim. Tou, untuós i groguenc, el tupí és força greixós i de gust fort, per la qual cosa sol menjar-se untat en pa i acompanyat de bon vi. Per amorosir-ne el gust, alguns productors solen incorporar una mica d’oli d’oliva al procés d’elaboració, cosa que pot servir, també, si cal, per fer-li recuperar untuositat.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: