Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparat tradicional de la cuina del sud de Catalunya, en especial de l’àmbit de la vegueria Penedès, que s’hauria de definir com un amaniment, ja que tots els ingredients, a diferència del romesco, solen ser crus. Emprat per amanir la menja del mateix nom, que disposa, en forma d’amanida, escarola, bacallà i tonyina de sorra, dessalats i esqueixats, i olives arbequines com a elements més tradicionals, i que pot incorporar altres verdures crues. La salsa, que es prepara amb all, polpa de nyora i ametlles, picades i treballades al morter amb oli i vinagre, adquireix una consistència espessa i un punt granulosa. D’uns anys ençà, es presenta, juntament amb el romesco, en una versió envasada i conservada, de textura més fina i de color més clar, que permet estalviar el laboriós procés de preparació.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: