Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera vendre 700.000 mones de Pasqua artesanes

La pel·lícula 'Coco', Star Wars i els superherois de PJ Masks seran els protagonistes d’aquest any

Mona de Pasqua / Gremi de Pastisseria

Mona de Pasqua / Gremi de Pastisseria

El Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província es mostra optimista de cara a aquesta Pasqua. Els professionals del sector preveuen que es vendran unes 700.000 unitats de mones elaborades artesanalment, cosa que suposaria un increment de l'1% respecte a l’any 2017. La raó principal d’aquest petit ascens és que enguany la celebració té lloc durant els primers dies de mes, un període que sempre és més propici per a l’economia familiar.

Pel que fa a les mones més demanades, tot apunta que l'estrella indiscutible d’aquest any serà 'Coco', la darrera pel·lícula d’animació de Disney, que ha estat tot un fenomen entre el públic infantil. Compartiran protagonisme amb Coco les mones de Star Wars, dels superherois de PJ Masks, de Ladybug i dels cadells de la Patrulla Canina. Com ja és habitual, els jugadors del Barça també tindran un lloc destacat a la llista dels més venuts. I, qui ho desitgi, podrà demanar mones personalitzades, que s’elaboraran gràcies a la tècnica chocotransfer, basada en la impressió de tintes alimentàries.

Productes de qualitat i canvi de rutines

Els pastissers agremiats treballen amb cacau de qualitat i no utilitzen additius, oli de palma, greixos trans ni colorants azoics, productes que sí que es troben en les mones industrials. A més, es vol respondre a la preocupació per reduir el consum de greixos i sucres amb noves tècniques com ara la reducció de sucre en el tradicional pa de pessic. El Gremi de Pastisseria recorda que, des de la creació dels motlles fins a la decoració final del producte, el temps mitjà d’elaboració d’una mona artesana és de 3 hores. El seu preu mínim acostuma a rondar els 20 euros. A partir d’aquí, varia en funció de la grandària.

Cal dir que ja fa anys que el clàssic pastís amb els ous ha perdut terreny davant les noves figures de xocolata. El president del Gremi de Pastisseria, Elies Miró, atribueix el canvi de tendència a les noves rutines. Explica que “cada vegada són més les persones que per aquestes dates surten de viatge i prefereixen emportar-se la mona amb ells i menjar-la a poc a poc”, ja que la figura de xocolata es conserva millor. Les mones conviuran a les pastisseries amb uns altres dolços molt típics de l'època i que cada any tenen més demanda: els bunyols de Quaresma.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto