Consells de cuina La Vanguardia

10 consells per cuinar amb nens

La cuina és una idea genial per divertir-se amb els més menuts de la casa alhora que aprenen hàbits saludables! Us donem alguns consells perquè l'aventura gastronòmica surti rodona!

Pisos de patata amb sobrassada

Pisos de patata amb sobrassada

  1. Escolliu receptes senzilles i sense gaires complicacions. Si trieu una recepta massa complicada, els menuts es poden avorrir i desanimar. Per això decanteu-vos per receptes ideals per fer amb nens.
  2. Feu-los participar en tot el procés d'elaboració. Porteu-los al mercat a comprar els ingredients necessaris perquè puguin apropar-se i fer-se més seves les receptes.
  3. Deixeu clares les tasques als menuts abans de començar amb la recepta. Els podeu adjudicar les tasques més assequibles i no perilloses, com ara barrejar, decorar, remenar, posar la llet o el tomàquet, etc. Els fareu sentir realitzats amb molt poc!
  4. Adjudiqueu una zona de treball segura als petits. Allunyeu-los de les fonts de calor i no tingueu a l'abast d'ells estris punxants com tisores o ganivets.
  5. Prepareu tots els ingredients ordenats abans que el nen arribi a la cuina. Aquesta és la clau per controlar el possible caos i per centrar-nos en la recepta i no en estar pendents d'altres coses.
  6. Expliqueu què és cada ingredient i quin servei fa a la recepta. D'aquesta manera, a la vegada que es diverteixen cuinant, també aprenen hàbits saludables i a relacionar-se amb els ingredients.
  7. Doneu llibertat als petits i deixeu que experimentin a la cuina. No tingueu por que s'embrutin, toquin o escampin tots els ingredients per la cuina. Deixeu-los que olorin i toquin tots els ingredients; per ells és tota una aventura!
  8. Establiu normes com les de "forn obert, mans a l'esquena" o "remenar, remenar i aturar-se" com si fos un joc. D'aquesta manera entraran en una dinàmica divertida i evitareu que es cremin o que la massa voli pels aires.
  9. Aprofiteu aquesta trobada a la cuina per remarcar la importància del menjar casolà. Així aprendran l'hàbit i no cauran en els menjars ràpids i ja preparats quan siguin més grans.
  10. Gaudiu. Aquesta és la norma més important de totes perquè tant els petits com els adults vulgueu repetir l'aventura!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 gen

Les algues a la cuina

En aquest taller podeu conèixer de prop els diferents tipus d’algues. Veure les característiques...

19-22 gen

34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

La 32a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d'Hivern 2018 de Sant Vicenç dels Horts presenta...

23 gen

Taller de suflés

En aquest taller, de 20.15 a 21.45 h, aprendreu a fer aquesta delícia lleugera. S'explicaran tots els secrets...

24 gen

Taller d'alimentació per a nadons

El 'babyled weaning' és un mètode respectuós per acompanyar el nadó en la introducció...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto