Què cuinar La Vanguardia

Els tallers de l'Aula de Cuina del Mercat de Manlleu m'encanten. Sempre que hi he anat he tornat entusiasmada de l’energia que tenen els dinamitzadors de l'equipament municipal. Aquesta vegada, la classe era sobre els bunyols i uns dels que van tenir més èxit van ser aquests de xocolata. Era temps de Quaresma, temps de bunyols, de manera que el taller estava plenament justificat. Tot i així, sempre tinc la sensació que les tradicions que es repeteixen al llarg de l’any ja estan més que superades: tothom sap fer panellets, coca de llardons o bunyols, no? Però no, la veritat és que sempre val la pena revisar aquests temes, i sempre s’aprenen coses noves. Com que hi havia molta feina a fregir, vaig demanar voluntaris entre els assistents que m’ajudessin en això. Qui va voler, va poder practicar com fregir els bunyols amb mànega de pastisseria, o com fregir els bunyols de xocolata, que són més delicats. Estic segura que a partir d’ara s’ha acabat això de fregir amb dues culleres!

Preparació

  1. Per a la ganache de xocolata: foneu la xocolata al microones, a baixa potència vigilant que no es cremi. Escalfeu la nata i abocar-la sobre la xocolata. Barregeu-ho bé fins que quedi ben homogeni.
  2. Repartiu la ganache en glaçoneres i reserveu-la al congelador.
  3. Per a la massa dels bunyols: tritureu amb el túrmix tots els ingredients. Tapeu-ho amb paper film i reserveu-ho unes dues hores a la nevera.
  4. Desemmotlleu els glaçons de ganache i claveu-hi un escuradents. Banyeu-los amb la massa dels bunyols i fregiu-los amb oli ben calent. Reserveu-ho sobre un paper absorbent.
  5. Empolseu-hi una mica de sucre en pols per sobre i serviu-los immediatament.
     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 nov

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

18 nov

Tast de cambra

Vinseum i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès us ofereixen per cinquena temporada consecutiva aquest cicle...

18 nov

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

18 nov

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto