Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Netegeu el peix d'escates, espines i pell, talleu-lo a daus de 2 x 2 cm i reserveu-los a la nevera.
  2. Peleu i netegeu els llagostins i escaldeu-los en aigua bullent amb sal (no llenceu aquesta aigua, servirà per obrir els musclos) 30 s. Refredeu-los amb aigua amb gel, escorreu-los i reserveu-los a la nevera.
  3. Netegeu els musclos i poseu-los al foc amb un rajolí d'aigua de bullir els llagostins. Tapeu-los i, quan s'obrin, atureu-ne la cocció, traieu-los de la closca i conserveu l'aigua que han deixat anar.
  4. Talleu el pop a rodanxes de 0,5 cm i reserveu-les a la nevera.
  5. Per al moniato: renteu-lo i bulliu-lo com si es tractés d'una patata. Després, peleu-lo i talleu-lo a rodanxes; reserveu-les.
  6. Netegeu l'enciam, escorreu-lo i reserveu-lo a la nevera.
  7. Peleu i talleu la ceba en juliana, reserveu-la.
  8. Per al 'rocoto' i l''ají' groc: heu de tenir en compte que són productes que piquen molt, talleu-ne trossos petits, d'1 x 1cm, i reserveu-los.
  9. Espremeu les llimones, sense esprémer massa, perquè no deixin anar l'amargor de les peles i la part blanca interior. Poseu el suc en un recipient, amb un tros petit de 'rocoto' i 'ají' groc, el gingebre, el coriandre, l'all, sal i pebre, un raig d'oli d'oliva i un parell de cullerades de l'aigua d'obrir els musclos. Tritureu-ho amb l’ajuda d'un túrmix.
  10. Col·loqueu el peix i la ceba en un colador i renteu-ho amb aigua molt freda, poseu-ho en un recipient de vidre o porcellana, salpebreu-ho i afegiu-hi la salsa de llimona. Deixeu-ho macerar 5 min. Es pot deixar més temps, però com més temps passi la textura del peix anirà canviant.

MUNTATGE

  1. Us recomanem que refredeu els plats prèviament.
  2. Disposeu la barreja de peix, marisc i ceba al plat, col·locant l'enciam en forma de bouquet, acompanyat del moniato i el blat de moro.
  3. Opcionalment, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

Portada Cuina 214

PEIX 'LOW COST': MIL ESPÈCIES BÉ DE PREU I BONÍSSIMES!

  • Uns àpats de llibre
  • Els platillos populars tenen qui se'ls estimi

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto