Consells de cuina La Vanguardia

L'abril de 2014, les noies de Memòries d’una cuinera ens van proposar un tema que em va fer especial il·lusió, ja que es tracta de la recepta amb què la majoria de gent s’ha iniciat a fer pastissos a casa: la famosa i popular coca de iogurt.

L’èxit de la fórmula rau en el fet que no cal pesar els ingredients, ja que la seva proporció es calcula per volum en lloc de per pes. I com a mesura de volum, s’utilitza el mateix envàs del iogurt, cosa que dóna nom a la recepta. Això és realment útil en situacions en què no es té una bàscula, a mi m’ha tret més d’un cop d’un compromís…

Avui he fet una petita variació de la recepta, una variació que és més visual que no pas de la mateixa fórmula. Es tracta de partir la massa en dos i tenyir de cacau una de les meitats. En repartir la massa alternadament al motlle, s’obté un efecte zebra que sembla molt complicat de fer però que no té cap secret. Proveu-ho que us sortirà segur!

Preparació

  1. Amb les varetes elèctriques munteu els ous amb el sucre.
  2. Incorporeu-hi l’oli en rajolí. Incorporeu-hi el iogurt.
  3. Incorporeu-hi la farina i l’impulsor tamisats.
  4. Separeu la massa en dues parts. Incorporeu el cacau tamisat a una part. A l’altra, incorporeu-hi la pell ratllada de taronja.
  5. Encamiseu el motlle. Poseu un parell de cullerades d’una massa al centre del motlle. Poseu un parell de cullerades de l’altra massa a sobre de l’anterior. Repetiu el procés intercalant les dues masses fins acabar-les.
  6. Coeu-ho al forn (preescalfat) a 180 ºC uns 40 min, comprovant la cocció punxant-lo amb una agulla.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

La Ruta del Xató

La Ruta del Xató és un aventura que combina gastronomia, vins, paisatges i aventura. El...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto