Què cuinar La Vanguardia

Aquest granissat és una combinació de sabors ben clàssica i que funciona molt bé: el meló i la menta. I amb les proporcions de la recepta, l’equilibri entre els dos sabors està ben aconseguit, sense que predomini l’un sobre l’altre. Com a postres d’un gran dinar, resulta molt refrescant i digestiu, és d’aquelles postres que us demanaran repetir segur. I un consell: si teniu la previsió de posar les copes al congelador, a l’hora de servir el granissat us aguantarà millor.

Per tal que la menta mantingui el seu color verd intens, cal que escaldeu les fulles com s’indica a la recepta. A part d’aquest petit detall, la resta de la recepta no presenta cap complicació, així que no teniu cap excusa per provar-la! La gelatina que porta la recepta és per evitar que el granissat es fongui massa ràpid, un recurs que utilitzem sovint al restaurant. Però si no la voleu posar, la recepta quedarà igualment bona.

Preparació

  1. Hidrateu la gelatina en aigua freda. En un cassó, escalfeu l’aigua i el sucre fins que es fongui el sucre i es dissolgui bé. Incorporeu-hi la gelatina hidratada i escorreguda. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
  2. A part, escaldeu les fulles de menta en aigua bullent durant 30 s. Escorreu-les i refredeu-les ràpidament en aigua i gel. Escorreu les fulles de menta i afegiu-les a l’almívar, que ja estarà a temperatura ambient. Tritureu-ho bé amb el túrmix fins que la menta sigui ben petita, ha de quedar d’un color verd intens. Coleu l’almívar i reserveu-lo.
  3. Tritureu el meló amb l’almívar. Aboqueu la barreja en una safata gran, que quedi poc gruix, i poseu-la al congelador. Un cop congelat, raspeu el granissat amb una forquilla, per tal de formar els cristalls de gel. Reserveu-ho un altre cop al congelador.
  4. Al moment de servir el granissat, repartiu-lo a les copes (millor si les teniu fredes al congelador) i serviu-lo immediatament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto