Què cuinar La Vanguardia

Aquest granissat és una combinació de sabors ben clàssica i que funciona molt bé: el meló i la menta. I amb les proporcions de la recepta, l’equilibri entre els dos sabors està ben aconseguit, sense que predomini l’un sobre l’altre. Com a postres d’un gran dinar, resulta molt refrescant i digestiu, és d’aquelles postres que us demanaran repetir segur. I un consell: si teniu la previsió de posar les copes al congelador, a l’hora de servir el granissat us aguantarà millor.

Per tal que la menta mantingui el seu color verd intens, cal que escaldeu les fulles com s’indica a la recepta. A part d’aquest petit detall, la resta de la recepta no presenta cap complicació, així que no teniu cap excusa per provar-la! La gelatina que porta la recepta és per evitar que el granissat es fongui massa ràpid, un recurs que utilitzem sovint al restaurant. Però si no la voleu posar, la recepta quedarà igualment bona.

Preparació

  1. Hidrateu la gelatina en aigua freda. En un cassó, escalfeu l’aigua i el sucre fins que es fongui el sucre i es dissolgui bé. Incorporeu-hi la gelatina hidratada i escorreguda. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
  2. A part, escaldeu les fulles de menta en aigua bullent durant 30 s. Escorreu-les i refredeu-les ràpidament en aigua i gel. Escorreu les fulles de menta i afegiu-les a l’almívar, que ja estarà a temperatura ambient. Tritureu-ho bé amb el túrmix fins que la menta sigui ben petita, ha de quedar d’un color verd intens. Coleu l’almívar i reserveu-lo.
  3. Tritureu el meló amb l’almívar. Aboqueu la barreja en una safata gran, que quedi poc gruix, i poseu-la al congelador. Un cop congelat, raspeu el granissat amb una forquilla, per tal de formar els cristalls de gel. Reserveu-ho un altre cop al congelador.
  4. Al moment de servir el granissat, repartiu-lo a les copes (millor si les teniu fredes al congelador) i serviu-lo immediatament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24-25 jun

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

24-25 jun

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

23-25 jun

IV Campanya de la Llagosta a la Costa Brava

Aquest mes de juny podeu gaudir d’un dels productes mariners més gurmets: la llagosta. L’agrupació...

23-25 jun

Fira Internacional del Formatge

Llançà serà els dies 23, 24 i 25 de juny la capital del formatge. La primera Fira Internacional...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto