Consells de cuina La Vanguardia

Divendres vam anar al taller de cuina amb en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu, dedicat a la Cuina Volcànica de la Garrotxa. En Pep és un apassionat d’aquesta cuina i va encomanar al públic l’entusiasme per la gastronomia que busca recuperar aquests productes de proximitat. A partir d’ara, en lloc de fer polenta italiana, tothom a cuinar farro, eh?

L’origen d’aquesta recepta cal buscar-lo en el 'bullon', una versió senzilla de la 'zabaione' italiana, crema sabaiona, que feien antigament a la Garrotxa. Aquesta crema, amb els rovells ben muntats i escumosos, queda finíssima i molt esponjosa. Repartida sobre els maduixots i gratinada al punt, resulten unes postres tèbies sensacionals. Només té una pega: són unes postres que cal fer al moment, és d’aquelles receptes (com el suflé) on cal fer esperar els convidats. Però si les feu un diumenge per dinar, amb temps per fer sobretaula, us garanteixo que teniu l’èxit assegurat!

Preparació

  1. Renteu els maduixots i talleu-los a trossos. Poseu-los en plats sopers de servir.
  2. Poseu els rovells en un bol al bany maria juntament amb el sucre i 50 g de vi ranci. Munteu-los amb unes varetes fins que doblin el volum.
  3. Poseu una bola de gelat damunt dels maduixots (opcional).
  4. Incorporeu-hi la resta de vi ranci i repartiu la crema sabaiona damunt dels maduixots. Gratineu-ho al forn i serviu-ho immediatament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto