Què cuinar La Vanguardia

Apurant el final de la temporada de mandarines, m'ha vingut de gust preparar un pastís suau, molt refrescant i de textura lleugera, ideal com a postres d’un gran dinar. Aquesta mena de pastissos són els que tenen més èxit a casa!

Per fer una mousse a partir d’un suc cal espessir una mica el líquid i aconseguir una textura cremosa. Sovint es fa elaborant una crema amb Maizena i ous, però això camufla l’ingredient principal i el gust és menys intens. Per evitar-ho, vaig espessir el suc amb xantana, aquest invent de la cuina molecular que ja tenen moltes cuines casolanes. El resultat és una mousse 100% MANDARINA, airejada i esponjosa que s’empassa xuclant. Sensacional!

Preparació

  1. Per a la base: col·loqueu la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemmotllable.
  2. Per a la mousse: reserveu uns 50 ml de suc de mandarina.
  3. Amb el túrmix, bateu la resta de suc amb la xantana fins aconseguir una textura més espessa. Reserveu-ho.
  4. Poseu en remull la gelatina en aigua freda. Escalfeu el suc de mandarina reservat i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  5. Incorporeu-ho a la crema de mandarina i barregeu-ho bé.
  6. Munteu les clares d’ou amb la meitat del sucre i incorporeu-les amb suavitat a la barreja anterior.
  7. Semimunteu la nata amb la resta del sucre i incorporeu-la amb suavitat a la mousse.
  8. Aboqueu la mousse sobre la base de pa de pessic i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.
  9. Per a la cobertura: hidrateu la gelatina amb aigua freda. Escalfeu una petita part del suc i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  10. Barregeu-ho amb la resta de suc i aboqueu-ho amb compte sobre la mousse.
  11. Deixeu-ho quallar a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 ago

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

24 ago

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

25 ago

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

24-26 ago

VI Tast de Jazz a Torre Llauder

Un any més, la vil·la romana de Torre Llauder de Mataró, un dels jaciments romans més destacats...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto