Receptes de Nadal La Vanguardia

Apurant el final de la temporada de mandarines, m'ha vingut de gust preparar un pastís suau, molt refrescant i de textura lleugera, ideal com a postres d’un gran dinar. Aquesta mena de pastissos són els que tenen més èxit a casa!

Per fer una mousse a partir d’un suc cal espessir una mica el líquid i aconseguir una textura cremosa. Sovint es fa elaborant una crema amb Maizena i ous, però això camufla l’ingredient principal i el gust és menys intens. Per evitar-ho, vaig espessir el suc amb xantana, aquest invent de la cuina molecular que ja tenen moltes cuines casolanes. El resultat és una mousse 100% MANDARINA, airejada i esponjosa que s’empassa xuclant. Sensacional!

Preparació

  1. Per a la base: col·loqueu la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemmotllable.
  2. Per a la mousse: reserveu uns 50 ml de suc de mandarina.
  3. Amb el túrmix, bateu la resta de suc amb la xantana fins aconseguir una textura més espessa. Reserveu-ho.
  4. Poseu en remull la gelatina en aigua freda. Escalfeu el suc de mandarina reservat i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  5. Incorporeu-ho a la crema de mandarina i barregeu-ho bé.
  6. Munteu les clares d’ou amb la meitat del sucre i incorporeu-les amb suavitat a la barreja anterior.
  7. Semimunteu la nata amb la resta del sucre i incorporeu-la amb suavitat a la mousse.
  8. Aboqueu la mousse sobre la base de pa de pessic i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.
  9. Per a la cobertura: hidrateu la gelatina amb aigua freda. Escalfeu una petita part del suc i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  10. Barregeu-ho amb la resta de suc i aboqueu-ho amb compte sobre la mousse.
  11. Deixeu-ho quallar a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

16 des

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

16 des

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto