Preparació
- Renteu els musclos i obriu-los al vapor.
- Netegeu i talleu els calamars, tallant-los a rodelles més o menys fines.
- Salpebreu el lluç i el rap, enfarineu-los i fregiu-los fins que quedin ben rossos en una paella amb oli roent. Després, poseu-los en una cassola.
- En una paella amb un raig d'oli feu un sofregit ben concentrat amb la ceba trinxada ben petita i, a mitja cocció, afegiu-hi el tomàquet ratllat.
- Quan estigui ben confitat, poseu-hi les rodelles fines de calamars i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.
- Tot seguit, afegiu-hi el vi blanc i deixeu evaporar l'alcohol.
- Tireu el sofregit damunt del peix i mig cobriu-lo amb brou de peix.
- Poseu-ho al foc i deixeu-ho coure uns 12 o 14 min, sacsejant la cassola perquè s'assentin tots els ingredients.
- A mitja cocció, incorporeu a la cassola els escamarlans, les gambes, els musclos i les cloïsses i deixeu-ho coure, remenant-ho de tant en tant.
- Un parell de minuts abans d'apagar el foc, prepareu una picada amb all, julivert, fetge de rap i també uns brins de safrà assecats al forn i aboqueu-ho tot a la cassola.
- Abans de servir-ho, comproveu si cal rectificar de sal. Serviu-ho calent.