Preparació
- Dessaleu les espines i la cua de bacallà el dia abans amb un parell d'aigües.
- Peleu les patates i talleu-les a daus petits d'1 cm de costat. Peleu els porros, traieu-ne l'arrel i talleu-los a rodelles fines. Peleu els alls i lamineu-los. Seguidament, peleu i talleu la pastanaga a rodelles.
- Poseu les espines i la cua de bacallà en una olla amb 2 l d'aigua freda, i poseu-ho al foc que bulli durant 20 min. Coleu i reserveu el brou.
- Mentrestant, en una altra olla poseu un raig d'oli i ofegueu els porros. Quan estiguin tous, afegiu-hi els alls i la pastanaga. Al cap d'uns minuts, afegiu-hi la patata, la branca de farigola i el brou de bacallà. Feu-ho bullir fins que les patates siguin cuites.
- Traieu la branca de farigola, tritureu-ho i tireu-hi un raig d'oli cru que hi donarà una aroma molt bona. Rectifiqueu-ho de sal i passeu-ho per un colador xinès. Afegiu-hi la pasta cuita.
- Serviu-ho en una tassa de ceràmica amb unes ametlles crues trinxades.