Preparació
- Escaldeu els tomàquets en aigua bullent, refredeu-los en aigua freda i glaçons, peleu-los i poseu-los en un recipient alt i estret. Reserveu un tomàquet i talleu-lo a daus.
- Renteu els maduixots en aigua. Traieu-ne el peduncle i afegiu-los al recipient. Tireu-hi també l’aigua, l’oli, el vinagre, un polsim de sal i tritureu-ho amb un batedor elèctric fins que aconseguiu una sopa ben emulsionada. Passeu-ho per un colador xinès, rectifiqueu-ho de sal i refredeu-ho 30 min a la nevera.
- Agafeu les tres herbes aromàtiques i talleu-les ben fines amb el ganivet.
- Feu unes quenelles o bolets de recuit de drap ajudant-vos de dues culleres i, delicadament, passeu-les per les herbes aromàtiques perquè us quedin ben arrebossades.
- Munteu el plat. En un plat soper ample poseu una bola de recuit amb herbes i una amb les llavors. Al voltant, uns daus de tomàquet i un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Un polsim de sal grossa en escates i serviu la sopa al voltant.