14.691 tones. És la quantitat de croquetes venudes durant l’any 2020 a l’Estat espanyol, segons informa l’Associació Espanyola de Fabricants de Plats Preparats (ASEFAPRE). Una xifra que representa un augment del 9,4% respecte de l’any anterior. Les croquetes, que el 16 de gener celebren el seu Dia Mundial, continuen sent, any rere any, una opció ideal per als sopars amb la família o els amics i per a qualsevol celebració. La clau del seu èxit és, precisament, la gran versatilitat que tenen i la capacitat d’innovació que permeten. De fet, la tendència que ha crescut més el 2020 és la de les croquetes elaborades amb productes 100% vegetals, a base de proteïnes vegetals i soja texturitzada, que imita la textura de la carn. Croquetes aptes per a vegetarians i vegans.
Continuen en alça, però, les tendències del 2019, consistents en croquetes elaborades amb superaliments com l’espirulina i el guaranà, i les propostes de fusió com les de truita de patata, arròs negre i allioli, o les de gintònic, entre d'altres. Unes opciones que conviuen, evidentment, amb les clàssiques, basades en la cuina d'aprofitament: de pollastre, de rostit, de pernil, etc... Llarga vida a les croquetes!