Troba la teva recepta

5 racons gastronòmics del món

Destinacions poc o molt secretes per descobrir-hi cuines insòlites

LAURA CONDE

16/05/2019
01 Bergen

Bergen

Bergen

Situada a la costa oest de Noruega, Bergen és la ciutat efervescent per excel·lència, el lloc on es couen les tendències artístiques, culturals i també gastronòmiques, pedra angular del moviment 'underground' escandinau. Lluny de la fredor de la capital, Bergen és una ciutat càlida i atractiva, amb petits restaurants, botigues gurmet, un racó del món que fa olor de revistes acabades d'imprimir i delicioses amanides de salmó.

La boníssima Hansa Pilsener (una cervesa artesana local que a Bergen es beu com si fos aigua), els embotits de ren, el formatge dolç Geitost, arengs, bacallà i tot tipus de peix que arriba diàriament al mercat del port són alguns dels atractius gastronòmics d'una ciutat on també hi ha bons exemples de la nova cuina noruega. Si hi viatgeu a l'estiu, no us perdeu el festival gastronòmic que tindrà lloc el 30 d'agost i l'1 de setembre de 2019.

02 Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Viatjar a una macrourbs asiàtica sempre és una experiència. La capital de Malàisia és un gegant urbanístic dominat per immensos centres comercials, un desplegament de capitalisme salvatge que conviu amb diversos mercats al carrer que són una delícia per a qualsevol amant de la gastronomia. Kuala Lumpur és aquell lloc vibrant i inquietant on podem dinar uns 'dumplings' amb estrella Michelin per 5 euros a Din Tai Fung (al centre comercial Pavilion) i sopar cuina asiàtica al bulliciós mercat de Jalan Alor.

03 Xile

Xile

Xile

La cuina xilena, poc explorada encara al nostre país, és una amalgama de tradicions que van de l'època colonial a la tradició indígena, amb aportacions italianes, alemanyes i franceses. El resultat es materialitza en plats com el sensacional 'ajiaco' (una sopa contundent), aquell 'caldillo' de congre que va enamorar Pablo Neruda (li va dedicar "l'Oda al caldillo de congrio"), o l''arrollado huaso'.

04 Almeria

Almeria

Almeria

Si pensem en grans ciutats andaluses on menjar bé, probablement Almeria no ens vindrà al cap en primer lloc. Però potser aquesta tendència es revertirà aquest 2019, any en què la ciutat andalusa ostenta el títol de Capital Espanyola de la Gastronomia. Un reconeixement que és l'excusa perfecta per volar a Almeria i gaudir d'una oferta gastronòmica basada en les tapes, però amb interessants pinzellades de cuina d'autor. És obligatori fer una parada al Mercat Central i triar personalment el peix que ens cuinaran al moment, fer unes tapes al Jovellanos 16 o tastar una carn amb allada típica de la ciutat a De tal Palo (Real, 15).

05 Budapest

Budapest

Budapest

Fa temps que la premsa de 'lifestyle' europea defineix la capital hongaresa com el 'nou Berlín', i és cert que la seva essència ens recorda a aquell Berlin dels 90 que s'obria al capitalisme sense perdre el vell magnetisme de l'Europa de l'Est. Ara, Budapest és el lloc on qualsevol 'hipster' dels països veïns vol aterrar, un focus de nous restaurants d'autor, cocteleries d'avantguarda, 'street food', cuina tradicional renovada i, la joia de la corona, els anomenats 'ruin bars', edificis abandonats reconvertits en increïbles pubs i restaurants entre esgavellats i cool. Mazel Tov, Corvin Club, Szimpla Kert (el més antic de la ciutat), el gegant Instant i el laberíntic Godszu Udvar, un antic local del gueto jueu que ara és centre d'oci i gastronomia, en són alguns de visita obligada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17-19 mai

XI Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta

Torna la Festa del Mercat a la Plaça de l'Amposta, un esdeveniment per viatjar a temps passats i per recòrrer...

17-19 mai

EmpuriaTast 2019

Un any més, torna una nova edició de EmpuriaTast, la fira gastronòmica del municipi que obre la...

18-19 mai

V Barcelona Vadevermut

Torna el festival per conèixer en profunditat una de les tradicions més arrelades de la gastronomia d'aquest...

03-19 mai

Jornades dels Fideus Rossos a Cambrils

Una de les receptes marineres més bones que es poden tastar a Cambrils és la delsfideus rossos, que s’han...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto