Troba la teva recepta

5 restaurants de fora de Catalunya que heu de visitar

Els establiments de fora de Catalunya que cal conèixer aquest 2019

BELÉN PARRA

22/03/2019
01 Blue Hill Farm

Blue Hill Farm

Blue Hill Farm

No s'ha de confondre el Blue Hill de Manhattan amb l'esplèndid restaurant que el xef Dan Barber dirigeix als afores de la Gran Poma, tot i ser de la mateixa 'família'. A una hora en tren (o 40 minuts en cotxe) de Nova York, Barber ha creat un miscrocosmos que guanya terreny (i terrenys!) any rere any.

Els Rockefeller de tota la vida, entregats a la causa culinària de Barber des que van tastar els seus plats a l'establiment novaioriquès, van decidir fitxar-lo per dirigir un projecte que inclou camps de conreu, hivernacle, restaurant, granja... La comunió entre cuina i paisatge és total. El Blue Hill Farm és quelcom més que un restaurant. Consciència ecològica i sostenible, fervor naturalista, replantejament de les regles de la indústria agroalimentària i la convicció ferma que una altra alimentació és possible.

  • Blue Hill Farm. 630 Bedford Rd, Tarrytown, Nova York (EUA).
  • Tel. 914 366 9600.
02 Mil

Mil

Mil

Els números de Virgilio Martínez maregen. O potser més aviat els dels restaurants que el xef peruà lidera amb èxit des de fa dècades. Especialment els del seu país natal, on Central (sempre al podi dels millors establiments de l'Amèrica Llatina) acaba de traslladar-se per créixer encara més. Mil descobreix als comensals un paratge meravellós a 3.500 metres sobre el nivell del mar i una gastronomia d'altura.

La descoberta de sabors ancestrals evidencia la riquesa d'un ecosistema que Martínez i el seu equip interpreten amb joia a la cuina i amb bellesa sobre el plat. Cereals, tubercles, arrels, fulles i altres productes de l'entorn formen el particular repertori culinari de Mil, el "cim" que cal conquerir en una destinació 100% gastronòmica com és el Perú.

  • Mil. Cusco (Perú).
  • Tel. 926 948 088.
03 Aponiente

Aponiente

Aponiente

Ningú no ens ha explicat mai el mar com ho ha fet i encara com ho fa el xef Ángel León al Puerto de Santa María (Cadis). Primer al seu refugi del carrer Puerto Escondido i ara en un Molí de Marees on deixar-se portar com les onades. El seu relat és tan insòlit com inesgotable. Immens. León ho ha estat demostrant amb la genialitat d'una ment privilegiada. Perquè ell sempre veu més enllà d'on mirem els altres i així és com posa sobre la taula les troballes de la seva constant immersió submarina. 

La seva profunda mirada i el tacte vers el fons marí proporcionen una experiència majúscula. Són tastos que il·luminen; trobem peixos que recorden carns, i el plàncton com a paradigma de la vitalitat d'un discurs únic al món. La travessia pels mars d'Aponiente paga molt la pena.

  • Aponiente. Francisco Cossi Ochoa, s/n, El Puerto de Santa María (Cadis).
  • Tel. 956 85 18 70.
04 Oriole

Oriole

Oriole

En una ciutat gastronòmicament tan potent com Chicago no és gens fàcil encertar en la tria de restaurant quan les "estrelles" no sempre guien com haurien de guiar. I no ho dic pas per les dues Michelin que ostenta Oriole, probablement el gastronòmic més complet de la ciutat.

De cuina aparentment senzilla i amb múltiples influències culinàries, el xef Noah Sandoval demostra amb discreció exquisida que es pot menjar molt i molt bé sent fidel al discurs propi que fuig d'efectivismes i se centra en els sabors per damunt de qualsevol altra cosa. Un equip de sala empàtic i de servei impecable, així com un detallisme extrem, fins i tot en el comiat, fan de l'Oriole un d'aquells restaurants dels quals s'hauria de parlar més.

  • Oriole. 661, W Walnut St, Chicago, IL (EUA)
  • Tel. 312 877 5339.
05 Janse & Co.

Janse & Co.

Janse & Co.

És una d'aquelles "hidden gems" (o joies amagades) que tant agrada descobrir fora de les guies, els rànquings, les llistes i els itineraris previstos. Si mai heu estat a Sud-àfrica, sabreu de l'excepcionalitat de Ciutat del Cap com a destinació turística i gastronòmica dins del conjunt del país. Així com a la ciutat hi ha restaurants de les més diverses cultures, Janse & Co. suposa una aproximació a la cuina d'autor d'arrel sud-africana.

Juntament amb la seva dona, que és la pastissera del restaurant, i un equip cosmopolita de joves, el xef Arno Janse proposa fórmules de degustació on només tastareu producte de quilòmetre zero. Elaboracions casolanes, maridatges sorprenents i una posada en escena on tota l'atenció recau en la cuina a la vista són altres dels seus atractius.

  • Janse & Co. 75 Kloof St, Gardens, Ciutat del Cap (Sud-àfrica).
  • Tel. 21 422 0384.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 mai

Passeig per les vinyes catalanes

Els vins són un dels productes estrella de les terres catalanes, per això es tracta d'un producte preuat...

21 mai

Taller 'Cuina vietnamita'

Us agrada la cuina vietnamita? No es tracta només d'una gastronomia exòtica i interessant, també...

22 mai

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

23 mai

Taller 'Aperitius amb peix'

És conegut que el peix és un dels aliments amb més proteïnes, de tal manera que s'ha d'incloure...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto