Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 raons per les quals el capipota no s'hauria de perdre mai

Reivindiquem un dels esmorzars de forquilla més populars de Catalunya

Capipota

Capipota

Ens hem proposat reivindicar el capipota, un dels plats de menuts més habituals de casa nostra. I ens hem carregat de raons! Hi esteu d'acord?

Perquè forma part del nostre ADN. El capipota és un guisat típic de les fondes catalanes, sobretot de la zona de Barcelona, i un dels esmorzars de forquilla més habituals. Explicava el popular xef Marc Ribas que, per a ell, fer un capipota és com una càtedra universitària. Un plat d’aquests que ha passat de generació en generació. Si la nostra àvia li va ensenyar a la nostra mare, qui som nosaltres per deixar de fer-lo? 

Perquè podem sucar-hi pa. Siguem sincers: a tots ens agrada sucar i acabar-nos un plat amb un bon tros de pa. I què hi pot haver millor que un plat de xup-xup, amb un bon sofregit i una bona picada? 

Perquè és una injecció d’energia. Oblideu-vos de les vitamines i el ginseng. El millor per començar el dia amb energia és un bon capipota. Si només amb els menuts, el sofregit i la picada ja es tracta d’un guisat d’allò més contundent, si hi afegiu una mica de cigrons, per exemple, l’haureu convertit en un àpat sencer. 

Foto Instagram

Perquè és l’anti-Instagram. Res més allunyat de la moda d’Instagram, plena de 'pokes', bols amb civada i fruites vermelles o entrepans amb alvocat. Res més allunyat de la moda del menjar 'light' i, si pot ser, vegà o vegetarià. És difícil, o gairebé impossible, que una fotografia d’un bon capipota (o de qualsevol plat de menuts) triomfi a qualsevol xarxa social. I precisament per això ens agrada. Perquè no tot el que mengem ha de tenir molts 'likes' ni ha d’agradar a l’algoritme d’Instagram. 

Perquè no és (tan) difícil de preparar. No estem parlant d’un suflé que requereix una paciència i una minuciositat exagerades. Tothom pot fer, més bé o més malament, un capipota; per tant, la dificultat no és cap excusa. Qui més treballa en l’elaboració del capipota és el foc. Els menuts es compren ja nets, precuinats i tallats ‒a un lloc de confiança, això sí‒, de manera que pràcticament només haureu de fer el sofregit i la picada, i posar-hi el xerès (o conyac) i l’aigua. I esperar...

A més a més, permet variacions! Voleu tastar uns 'cromesquis’ de capipota? Aquí en podeu veure la recepta. I un arròs de capipota? Aquí la teniu. 

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: