Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Peleu i piqueu la ceba, ofegueu-la, a foc lent, en una cassola amb oli. Abans que agafi color, afegiu-hi els pebrots, nets i a daus de 0,5 cm.
  2. Afegiu-hi l’all, pelat i picat, i, abans que agafi color, mulleu-lo amb el xerès.
  3. Deixeu que se n’evapori l’alcohol i barregeu-hi el tomàquet, picat a daus fins. Condimenteu-lo amb la farigola, el romaní i la sajolida. Barregeu-hi el bitxo, picat fi, i deixeu-ho ofegar a foc lent fins que el sofregit estigui concentrat.
  4. Afegiu-hi sal, pebre, sucre i, si voleu, tabasco. Decanteu el sofregit i tritureu-lo amb el túrmix.
  5. Feu daus de 0,5 cm del capipota. Barregeu-lo amb el sofregit i feu-lo coure, a foc lent.
  6. Mulleu-lo amb el líquid de cocció del capipota i amb la nata. Feu que arrenqui el bull i deixeu-ho coure a foc lent uns minuts. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i condimenteu-ho amb julivert picat.
  7. Si veieu que queda massa líquid, podeu dissoldre-hi una punta d’agar-agar, perquè el preparat agafi una mica més de consistència.
  8. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Quan tingui una consistència densa, mulleu-vos les mans i feu-ne boles d’uns 3 cm. Refrigereu-les.
  9. Per a la tempura: tots els ingredients han d’estar ben freds. Barregeu-ho amb un batedor.
  10. Punxeu una bola de capipota amb una broqueta llarga. Passeu-la per la tempura i fregiu-la en oli a alta temperatura.
  11. Escorreu els cromesquis sobre un paper absorbent abans de servir-los.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

18 jun

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto