Troba la teva recepta

Preparació

  1. Peleu i piqueu la ceba, ofegueu-la, a foc lent, en una cassola amb oli. Abans que agafi color, afegiu-hi els pebrots, nets i a daus de 0,5 cm.
  2. Afegiu-hi l’all, pelat i picat, i, abans que agafi color, mulleu-lo amb el xerès.
  3. Deixeu que se n’evapori l’alcohol i barregeu-hi el tomàquet, picat a daus fins. Condimenteu-lo amb la farigola, el romaní i la sajolida. Barregeu-hi el bitxo, picat fi, i deixeu-ho ofegar a foc lent fins que el sofregit estigui concentrat.
  4. Afegiu-hi sal, pebre, sucre i, si voleu, tabasco. Decanteu el sofregit i tritureu-lo amb el túrmix.
  5. Feu daus de 0,5 cm del capipota. Barregeu-lo amb el sofregit i feu-lo coure, a foc lent.
  6. Mulleu-lo amb el líquid de cocció del capipota i amb la nata. Feu que arrenqui el bull i deixeu-ho coure a foc lent uns minuts. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i condimenteu-ho amb julivert picat.
  7. Si veieu que queda massa líquid, podeu dissoldre-hi una punta d’agar-agar, perquè el preparat agafi una mica més de consistència.
  8. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Quan tingui una consistència densa, mulleu-vos les mans i feu-ne boles d’uns 3 cm. Refrigereu-les.
  9. Per a la tempura: tots els ingredients han d’estar ben freds. Barregeu-ho amb un batedor.
  10. Punxeu una bola de capipota amb una broqueta llarga. Passeu-la per la tempura i fregiu-la en oli a alta temperatura.
  11. Escorreu els cromesquis sobre un paper absorbent abans de servir-los.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

20 jul

Aplec del Romesco

A Santa Coloma de Queralt, la recepta del romesco passa de pares a fills i se n’ha perdut el rastre en el...

20 jul

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto