Amb el Nadal arriba l'època de regalar, de pensar en les persones que estimeu i mirar de trobar el detall amb el qual poder sorprendre'ls i alegrar-los les festes. Des de CUINA, però, sabem que no sempre és fàcil, sobretot quan esteu enfeinats provant de fer les receptes que us proposem cada setmana. Per aquest motiu, en la llista que us portem avui, hi trobareu cinc regals nadalencs perfectes per als amants de la cuina i els dolços; això sí, els haureu de cuinar vosaltres mateixos. Trobareu la recepta de totes cinc propostes, i d'alguna més, a la revista CUINA d'aquest Nadal: al quiosc, a les botigues Abacus i als supermercats Bonpreu.
Licor d'herbes i chutney de mango Becky Lawton
Heu preparat mai licor? Si ja en teniu experiència, podreu perfeccionar la vostra tècnica; si, per contra, és la primera vegada, coneixereu de prop com es prepara d'una manera artesana. Cal tenir en compte que, per poder regalar-lo al Nadal, l'haureu de començar a preparar amb temps ja que necessita, com a mínim, una setmana de repòs. Nosaltres us proposem que l'elaboreu amb sàlvia, farigola, romaní, etc. Però si us hi veieu amb cor, podeu provar-ho amb altres espècies i herbes que us agradin més.
I, si sabeu d'algú atrevit a qui li agradin els sabors potents i amb caràcter, el chutney de mango ha de ser l'escollit. Dins la cuina, destaca per ser un gran acompanyant de formatges i carns fredes. La seva preparació és semblant a la de la confitura i, tot i ser un pèl lenta, és més ràpida que la del licor.
Boletes de coco i xocolata i 'mantecados' Becky Lawton
Segurament, tothom té alguna recepta de galetes, bunyols, bombons, etc. Us animeu, però, a preparar aquestes boletes de coco i els 'mantecados' de canyella? No tindreu cap problema per elaborar-los i aconseguireu un resultat de primera. Això sí, si la persona en què esteu pensant no és massa fanàtica de la xocolata, potser aquesta opció no és la millor.
Caramels toffee salats Becky Lawton
Seguim amb els dolços, que tothom coneix, però que us poden fer triomfar en qualsevol de les dates assenyalades que s'apropen. Parlem d'una opció idònia per als infants, això sí, en racions mesurades.
Gominoles de gerds Becky Lawton
Aquestes gominoles de gerds poden ser un regal semblant a l'anterior; ara bé, amb un gust més característic que potser no enamora tots els públics. En totes dues elaboracions, serà cabdal controlar el cuinat del sucre, ja que, si no hi estem acostumats, pot ser una mica complex.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: