Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 restaurants catalans que has de visitar

Les novetats catalanes del 2018 que cal tornar a visitar el 2019

JOSEP SUCARRATS

11/04/2019
01 Cocina Hermanos Torres

Cocina Hermanos Torres

Cocina Hermanos Torres

Quan la Michelin de 2018 va atorgar dues estrelles al restarant barceloní Dos Cielos, els actors gastronòmics de la ciutat van pronunciar, a mitja veu, un cert escepticisme. No pas perquè els bessons Sergio i Javier Torres, artífexs d'aquell establiment, no mereixessin el reconeixement. Però tot apuntava al que finalment va passar: que, a Barcelona la marca Dos Cielos arribava al punt final. Els Torres van decidir emprendre una proposta 100% personal en un espai insòlit (la nau d'un antic garatge al barri de les Corts), que van inaugurar al juny. Aquest, doncs, no és només un restaurant, també és un laboratori d'innovació sostenible i tecnològica. El 70% del local l'ocupen les cuines i només el 30% es dedica als clients, que tasten plats carregats de memòria.

02 Pur

Pur

Pur

El xef Nandu Jubany en va tenir prou amb tres lletres per definir el seu nou projecte a Barcelona: Pur. L'establiment del passatge de la Concepció rep els clients amb un aparador del producte fresc del dia, que va canviant, òbviament segons la temporada. Poden ser unes gambes, uns bolets o unes mongetes. El repte de la cuina és conservar tota la puresa dels sabors i les propietats d'aquests ingredients excel·lents. Pocs artificis tècnics; de fet, nuls. Molta passió per la brasa. Rigor i precisió. Del juliol ençà, els mecanismes del Pur s'han anat afinant, mentre sota seu, l'Impur, amb una proposta sòlida de cocteleria, compensa tanta puresa amb una mica d'esperit pecador.

  • Pur. Passatge de la Concepció, 11. Barcelona.
  • Tel. 93 170 17 70
03 Xavier Pellicer

Xavier Pellicer

Xavier Pellicer

Finalment, la primavera passada, Xavier Pellicer va obrir un restaurant absolutament personal. Tant, que el nom de l'establiment és el seu mateix. És un projecte familiar, aquest cop sense socis. Amb l'aval de l'estrella que va guanyar i va mantenir uns quants mesos al Celerí del passatge de Marimon, va estrenar local al cor de l'Eixample. Més local que cuina, perquè els primers clients hi podien reconèixer la carta amb què havia guanyat la darrera estrella. Un estil que, sens dubte, havia atret, i atreu, els clients locals. La verdura com a protagonista, la carn com a acompanyament no imprescindible, un treball a favor de l'equilibri gustatiu i nutricional dels plats... Amb l'obertura del menjador clandestí que amaga dins del restaurant, la creativitat de Pellicer ha trobat un entorn ideal.

04 Jordi Cruz

Jordi Cruz

A Tempo

El nom del restaurant que el xef manresà Jordi Cruz ha donat al nou restaurant que assessora a quatre passes de Girona, A Tempo, remet al d'un antic projecte que va portar al centre de l'Eixample de Barcelona, un cert catàleg del millor de la seva trajectòria culinària. Però en aquest antic equipament militar de Sant Julià de Ramis (on conviu amb un museu dedicat a la joieria i un hotel de luxe), Cruz és més ambiciós i ja somia a aconseguir-hi tres estrelles Michelin. Ho fa allunyant-se del classicisme. Els aperitius se serveixen a la cuina, les figures del cuiner i el cambrer es confonen... Cruz hi rescata plats del receptari propi, mentre experimenta i investiga les reaccions dels comensals en un espai que trasllada l'esperit de l'Àbac al Gironés, potser amb una mica de tramuntana.

  • A Tempo. La Fortalesa de Sant Julià de Ramis.
  • Tel. 872 20 14 41.
05 Jordi Guillem

Jordi Guillem

Lo Mam

En coneixíem la trajectòria, però aquest any va tenir l'ocasió de fer un pas endavant. El xef Jordi Guillem és un professional consolidat a les comarques del Penedès i el Camp de Tarragona, que, des de la modesta Pensió Lleida, que els seus pares regentaven a Segur de Calafell, demostrava el seu talent culinari a Lo Mam, una proposta valenta en aquell entorn. Des d'aleshores, per als restauradors de la zona és un nom de referència. Això, coincidint amb el tancament del negoci familiar per jubilació, va fer que l'hotel Le Mériden Ra, a la platja de Sant Salvador del Vendrell, li proposés de fer-se càrrec de l'espai gastronòmic a l'estiu. Guillem va saltar de la barca a un transatlàntic! A la terrassa del Ra (no hi havia menjador interior) el xef hi va desplegar una cuina de refinament tècnic i producte de proximitat amb èxit notable.

  • Lo Mam. Hotel Le Méridien Ra.
  • Tel. 977 69 42 00.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: