Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 productes que estan de moda

Els plats de sempre i els nous sabors que ja són a les cartes d'arreu del país

LAIA ZIEGER

28/03/2019
01 Dóner kebab

Dóner kebab

Dóner kebab o xauarma

L'un i l'altre són el mateix. Però a Turquia en diuen 'döner kebab' i al Magreb es coneix com a 'xauarma'. Aquí el podem trobar amb qualsevol de les dues denominacions. Després d'anys de llegendes urbanes i una mica de mala fama, un dels plats més destacats de la cuina de l'Orient Mitjà està de moda, servit com a entrepà 'streetfood' o al plat. 

Amb pà de pita farcit de vegetals, salses i espècies, i carn rostida de pollastre, xai o vedella, serà el kebab la nova hamburguesa? Tindrà l'èxit al nivell del bao japonès? Només el futur ens ho dirà. Però el futur ja és aquí. I que un dels restaurants més de moda a Barcelona, Parking Pita (Pg. de Sant Joan, 56) li dediqui el seu nom ja (pre)diu molt.

02 Canelons de carn amb beixamel

Canelons de carn amb beixamel

Canelons

Els qui freqüenten l'escena culinària 'in' s'hauran adonat d'una proliferació de canelons a les cartes. I això passa des dels primers plats fins a les postres! Val com a caneló tot el que tingui forma allargada, farcit i alguna salsa. Avui el quid de la qüestió és caneló de pollastre de pagès (restaurant de Can Jubany) o tradicionals amb crema de tòfones (Gaig) vs. el de guaiaba (Tarantín) o el d'alvocat amb cranc reial, iogurt grec i anet (Tickets).

03 Patates fregides

Patates fregides

Patates fregides

Una mostra de resistència amb majúscules. Quan s'és 'healthy' fins al moll de l'os, alguns se la juguen i aposten per les patates fregides. Sí, amics, embrutar-se els dits amb un cucurutxo greixós (beneït sigui!) i fer olor de fregit aviat estarà de moda. A Barcelona, tothom parla ja de Las Fritas, un local del Born que en serveix de qualitat amb 'toppings' al gust. La batalla és saber qui lidearà els rànquings 'pataters' de la ciutat.

04 Sopa

Sopa

Sopes

Els qui recordin com a traumàtics els menjars que començaven amb una sopa, ho passaran malament el 2019, perquè el plat líquid per excel·lència, fred o calent, que no ha deixat mai d'estar present, s'estendrà per les cartes de tot tipus de locals i restaurants. (I parlant de sopes, no podem oblidar la infanta Sofia amb la cara de fàstic davant la sopa familiar en un vídeo 'trending topic' que va fer la volta al món). Una cosa tan bàsica com la sopa és el que es menja ara. Perquè tot torna, perquè, en realitat, no ha marxat mai. 

És clar que no n'hi ha hagut mai tanta varietat com la que trobem ara, gràcies, en part, a la multiculturalitat i la seva influència en el paisatge gastronòmic local. Però, com que no ens hi caben totes, aquí volem destacar les que més ens agraden: els ramens (dels millors, a Ya-Hiro, Girona, 164); les creatives i de fusió (a Soperi, Rosselló, 197); les vegetarianes (a Sopa, Provença, 330); i les tradicionals (escudella amb galets i pilota a Fermí Puig, Balmes, 175). Per a gustos, les sopes. O sigui que, si ara ja teníem on triar, les possibilitats aviat es multiplicaran.

05 Salsa tàrtara

Salsa tàrtara

Salsa tàrtara

Si ja no en tens prou amb el quètxup i la maionesa és perquè la salsa del moment és la tàrtara. Una barreja de maionesa, cogombrets confitat, mostassa, cebollí, tàperes i ou dur que està envaint tots els plats, últimament. Mentre que a Valmas (Mallorca, 235) l'hem vist amb un fabulós pop a la brasa, a Mendizábal (Junta de Comerç, 2) protagonitza un deliciós entrepà de calamars, i a la Santa Burg (València, 273) la 'fish burger' de corbina.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto