Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 locals per gaudir de còctels clàssics

La moda dels còctels a Barcelona ha provocat l'eclosió de bars i espais especialitzats en aquesta beguda. Us ensenyem sis llocs on podreu tastar versions delicioses dels més típics

MAR CALPENA

14/01/2019
01 Marlowe Bar

Marlowe Bar Enrique Marco

Marlowe Bar

En un prestatge del Marlowe hi ha un llibre de masies catalanes. Darrere la barra, hi ha la figura d’un detectiu, amb barret i pistola. Dos detalls de la decoració de l’establiment que expliquen bé què és aquest bar. D’aquesta inesperada juxtaposició en surt un projecte que va començar fa un any i que, a poc a poc, es va endinsant en una cocteleria arrelada en el receptari clàssic, però amb la voluntat d’experimentar amb el producte autòcton. Així, el càlcul de la carta que s’estrena amb el 2019 és d’uns 300 km de distància mitjana dels ingredients (i molts són encara més propers, però el xerès inclina la balança).

També experimenten, però subtilment, i sempre al servei de la copa. Pocs còctels porten suc de llimona; s’experimenta amb altres àcids i agres, com l'agràs, els vinagres casolans i l’àcid làctic. Un bar amb una personalitat que anirà calant com la pluja sobre una ciutat de novel·la negra.

Més informació

  • Marlowe Bar
  • Rec, 24. Barcelona
  • Tel. 93 310 10 27
02 L'Amagatall d'en Paco

L'Amagatall d'en Paco

L'Amagatall d'en Paco

La paraula 'speakeasy' ha estat usada i se n'ha abusat. Des del significat inicial, de bar amagat on calia un mot de pas per entrar durant la llei seca ha passat a designar qualsevol bar més o menys camuflat i exclusiu. Però els speakeasies originals, els autèntics, sovint eren tan sols el magatzem de darrere d’un altre negoci, o un local amb una discreta entrada lateral. El que us presentem està amagat (s’hi accedeix per un carreronet lateral que és possible que passeu de llarg si no us hi fixeu) i té la mida d’una capseta de sabates.

Paco Bretau va obrir una nova etapa vital en un local que és l’antítesi del que feia a l’Slow. D’una cocteleria barroca i de tècniques avantguardistes, passa ara a decantar-se per clàssics i neoclàssics, que juguen amb l’elegància de barreges intemporals. 

Més informació

  • L'Amagatall d'en Paco
  • Rogent, 50, local 2. Barcelona (si no trobeu l'entrada, pregunteu al Creps al Clot),
  • Tel. 607 06 63 26
03 La Llibreria

La Llibreria Enrique Marco

La Llibreria

Diuen que una de les grans virtuts dels bars, igual que dels llibres, és que et fan sortir del temps i les hores s'hi fan breus. Aquesta idea sembla haver inspirat La Llibreria, amb un esperit que transporta a una època lluny dels mòbils i el soroll, en la qual seure amb un llibre i una bona beguda es percebia com una manera meravellosa de passar la tarda.

El projecte, la cara visible del qual és Lluís Enric González Linz, ha arrencat fa poc però s'ha estat gestant des de fa uns quants anys. A La Llibreria hi ha més de mil llibres de tota mena per consultar, i més d'una sorpresa. La més evident és, potser, la col·lecció de garrafes on es maceren diversos destil·lats amb herbes i espècies, i que van variant amb els mesos. Amb els llibres, a més de jugar amb els còctels de la casa i els clàssics revisitats, aniran naixent una sèrie de, més que cartes, col·leccions de còctels. La primera a aparèixer, anomenada El espíritu de la damajuana, força al màxim la definició de gintònic.

Més informació

  • La Llibreria
  • Doctor Ibáñez, 24. Barcelona
  • Tel. 93 807 26 97
04

Bar Muy Buenas

Diuen que en èpoques complicades els bars floreixen, i que són precisament els bars i les tavernes un dels ancoratges més sòlids de la comunitat. El Muy Buenas, un dels pocs emblemes modernistes que queden de quan el Raval es deia barri Xino, és una casa de menjars des del 1928, i ara ressorgeix com a tal, amb cocteleria afegida, en un projecte que mira al passat i al futur.

Amb el bàrman italià Robert Sapa, estan fent una feina enorme de recuperació d’esperits i licors catalans. “El que fem aquí té un vessant històric i un de cultural, però també social. Volem ser un aparador dels productes artesans catalans i contribuir a fer que puguin fer-se un lloc al mercat i que els productors no hagin de canviar de vida.” Aquesta missió els limita una carta que anirà creixent segons s’hi incorporin noves referències, i alhora els esperona la creativitat per fer combinacions a priori impossibles.

Més informació

  • Muy Buenas
  • Carme, 63. Barcelona.
  • Tel. 93 807 28 57
05 El Maravillas

El Maravillas

El Maravillas

Igual que en Superman, el Maravillas escapa a els definicions lògiques, i en un embolcall d'establiment de tarda s'amaga una fantàstica barra de còctels.

Al darrere hi ha la Miriam Campa, una de els wonder women de la disciplina. Veterana del Tirsa de l'Hospitalet, on va treballar 14 anys, té una filosofia clàssica i accessible però no per això menys sofisticada. Des d'aquest racó de les Corts, fa un parell d'anys que ha anat obrint ments i mercats. "Al principi em demanaven només gintònics. Primer els ofereixes un gin fizz o un gin cooler, i a poc a poc són els clients els qui et van demanant de tastar coses", explica.

Més d'un hi ha tastat aquí el Manhattan —el còctel favorit de Campa— per primer vegada, o el Vértigo. El Maravillas ha passat de ser una cocteleria on no hi havia carta a un local que la renova cada temporada.

Més informació

  • El Maravillas
  • Pl. de la Concòrdia, 15. Barcelona.
  • Tel 93 360 73 78
06 Milano Cocktail Bar

Milano Cocktail Bar Enrique Marco

Milano Cocktail Bar

Des que va obrir les portes fa més de 10 anys, aquest soterrani amb aires d'altres temps s'ha convertit en un referent a Barcelona, tant per la programació de concerts com pels noms propis que han passat per la seva barra. El Milano, speakeasy abans no comencés el hype dels speakeasies, té com a director Hugo Zambrana, que hi és des del principi i n'està orgullós: "Jo sempre dic que el Milano l'hem fet tots. Fem còctels clàssics i de creació pròpia".  

Zambrana és autor del còctel que serveixen amb el nom de Magnolia Forever, dedicat a Myriam Swanson, una de les cantants que més ha actuat en els més de 3.000 concerts que ha ofert el bar. Que en siguin molts més!

Més informació

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: