Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

9 llibres per llegir aquest mes

Si sou uns lectors àvids i ja us heu acabat els llibres de Sant Jordi, aquí us presentem més novetats editorials gastronòmiques que us mantindran ben ocupats!

CUINA.CAT

14/05/2019
01 Comer insectos

Comer insectos

Comer insectos

Fins fa poc, alimentar-se amb insectes ens semblava quelcom de ciència-ficció, però la veritat és que cada vegada hi ha més gent que descobreix les possibilitats gastronòmiques d'aquests animals, fins al punt que alguns experts asseguren que, en el futur, seran la base de la nostra dieta.

Un dels millors experts en insectes comestibles del país, Isaac Petràs, ha viatjat per tots els racons del planeta per descobrir les millors maneres d'incorporar-los a la dieta. Aquest llibre és un recull de les seves experiències, i també hi trobareu receptes variades que us temptaran per tastar una crema de carbassa amb grills o una amanida amb pols de cuc.

  • Comer insectos. Isaac Petràs.
  • Planeta Gastro. 192 pàg.
  • Preu: 24,95 €
02 La Galera L'Antic Molí

La Galera L'Antic Molí

La Galera L'Antic Molí

Les Terres de l'Ebre coneixen bé la galera: el seu aspecte, la seva recollida i, sobretot, el seu gust. Són pioners al país en l'elaboració de plats basats en aquest crustaci, ja que en la resta del territori no és freqüent posar les galeres a la taula. Vicent Guimerà vol canviar això amb un llibre que redescobreix aquest petit animal aquàtic.

Amb informació exclusivament sobre la galera, aquesta obra és la primera en el país que parla només d'aquest crustaci. Des de salsitxes de galera fins a la recepta d'una puntilla cruixent amb una suculent terra del crustaci, Guimerà explora receptes innovadores sense deixar de banda el saber fer de la tradició. Un homenatge a la galera en forma de llibre.

  • La Galera L'Antic Molí. Vicent Guimerà.
  • Planeta. 152 pàg.
  • Preu: 24,50 €
03 El Jardín del Chef

El Jardín del Chef

El Jardín del Chef

Cada cop és més freqüent que els xefs utilitzin productes sostenibles i de temporada per a les seves creacions, ja que tenen més sabor i són d'una qualitat superior. Molts d'aquests cuiners cultiven les seves pròpies hortalisses i fruites ben a prop del restaurant on treballen, uns cultius que s'expliquen a aquest llibre, juntament amb la seva experiència amb la cuina i l'agricultura.

Els consells i les receptes de diversos xefs no poden faltar en aquest llibre, i s'hi poden trobar recomanacions útils per a horticultors experts o primerencs i fins a 80 receptes per fer amb vegetals de temporada. A més, es poden conèixer els cultius particulars i curiosos de diferents restaurants, des d'un hivernacle tropical fins a petits espais en el terrat d'un edifici enmig de la gran ciutat.

  • El Jardín del Chef. Diversos autors.
  • Phaidon. 256 pàg.
  • Preu: 35 €
04 Cuina en menys de 3 hores per a tota la setmana

Cuina en menys de 3 hores per a tota la setmana

Cuina en menys de 3 hores per a tota la setmana

En una vida tan ràpida com la que vivim avui dia, sovint ens oblidem de la importància de la cuina sostenible i saludable, ja que, encara que podem sobreviure amb entrepans, amanides preparades i plats precuinats, no és el més recomanable. Núria Gispert, periodista i mare, ha après a unir els mons del treball, la família i la alimentació, amb àpats ràpids i fàcils de fer que contenen tots els nutrients que necessitem a cada moment del dia.

Aquest llibre és l'externalització de les seves idees i experiències amb l'alimentació equilbrada, una sèrie de plats que es poden preparar en menys de 3 hores amb una bona organització i amb un resultat saludable i excel·lent.

  • Cuina en menys de 3 hores per a tota la setmana. Núria Gispert. 
  • Cossetània. 192 pàg.
  • Preu: 18,90 €
05 El arte de comer bien

El arte de comer bien

El arte de comer bien

Dins de l'àmbit de la alimentació saludable trobem molts mites, modes, contradiccions i altres tipus de confusions que poden marejar el consumidor. Diana Henry proposa àpats que siguin "informalment saludables", però que s'allunyin de les tendències passatgeres, per tal que es pugui gaudir d'un menú equilibrat sense cap problema.

Per altra banda, explica les quantitats necessàries de proteïnes, hidrats de carboni i altres nutrients que són necessaris per a l'organisme, i desmenteix altres teories que no tenen cap base.

  • El arte de comer bien. Diana Henry.
  • Salamandra. 336 pàg.
  • Preu: 25 €
06 L'obrador dels prodigis

L'obrador dels prodigis

L'obrador dels prodigis

La història d'una jove cuinera amb un talent innat. Situat al context de la segona meitat del segle XX, l'Alba comença a treballar en la cuina d'una família benestant de Barcelona, després que les seves aptituds amb els ingredients i els sabors cridessin l'atenció dels senyors de la ciutat.

Més enllà del gust i la presentació, els plats de l'Alba aconsegueixen canviar l'estat d'ànim de qui els tasta. Malgrat això, sembla que la seva vida està lligada a l'obrador de la pastisseria Escribà de manera misteriosa.

  • L'obrador dels prodigis. C. Escribà i S. Tarragó.
  • Columna. 288 pàg.
  • Preu: 18,90 €
07 Menja Net

Menja Net

Menja net

L'objectiu de la Carla Zaplana és compartir la seva experiència com a dietista nutricionista i la seva filosofia en el canvi cap a una alimentació millor, basada en vegetals i que sigui neta. Mitjançant un procés de tres fases, el llibre ajuda a deixar de banda les substàncies i els productes que són nocius per a l'organisme i desplaçar-se a una vida més lliure en aquest àmbit. 

Podeu gaudir d'una experiència amb plats plens d'abundància, frescor i creativitat, i, de manera planejada i equilibrada, es pot aconseguir una dieta basada 100% en vegetals. A més, el resultat de la filosofia 'menja net' és sentir-se bé, omplir-se d'energia i trobar la millor versió d'un mateix.

  • Menja net. Carla Zaplana.
  • Cossetània. 256 pàg.
  • Preu: 24,90 €
08 L'ensaïmada. L'espiral de plaer

L'ensaïmada. L'espiral de plaer

L'ensaïmada. L'espiral de plaer

L'autor va buscar l'origen de la idea de l'ensaïmada. El brioix, relacionat estretament amb Mallorca, no acabava de casar bé amb l'ambient i pensament de l'illa, malgrat que és indiscutible que les ensaïmades d'allà són de les millors que es cuinen. Com va sorgir el concepte d'un producte tan exquisit a Mallorca?

La seva recerca va desvelar dos factors que donen resposta a aquest dilema: per una banda, els ingredients que utilitzen, ideals, però comuns, combinats de manera perfecta; per l'altra, l'ensaïmada és un producte d'un poble amb història.

  • L'ensaïmada. L'espiral de plaer. Tomàs Vibot.
  • El Gall Editor. 166 pàg.
  • Preu: 16 €
09 Homenaje a la Marquesa de Parabere

Homenaje a la Marquesa de Parabere

Homenaje a la Marquesa de Parabere

Tal com diu el títol, aquest llibre es tracta d'un homenatge a una de les cuineres més emblemàtiques i precursores de la gastronomia del nostre país, la Marquesa de Parabere. Una recopilació de les 50 receptes més famoses de la cuinera, tal com les va idear a la seva època.

A més, hi ha 50 receptes més de la Marquesa que han sigut interpretades pels cuiners més coneguts de l'actualitat, entre els quals hi ha Joan Roca, Carme Ruscalleda, Albert Adrià, Oriol Balaguer i molts més que no volien perdre l'ocasió de retre homenatge a la figura de la Marquesa de Parabere.

  • Homenaje a la Marquesa de Parabere. 
  • Planeta Gastro. 376 pàg.
  • Preu: 29,95 €

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: