Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Dolç i Cal Jan, les dues pastisseries catalanes que elaboren el millor panettone de l'Estat

Més de 60 professionals han participat en la sisena edició del Concurs Millor Panettone Artesà, la primera en què el premi s'ha dividit en dues categories

Guardons Millor Panettone Artesà de l'Estat

Guardons Millor Panettone Artesà de l'Estat

Els pastissers Yan Duytshche, de Yan Duytshche par Dolç, i Rafael Aguilera, de Cal Jan, s'han imposat, en les categories de panettone de fruita i de xocolata, respectivament, als més de 60 participants de la sisena edició del Concurs Millor Panettone Artesà de l'Estat organitzat per l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. L'entrega de premis d'aquest any, celebrada al Gastronomic Forum Barcelona, ha estat la primera en què s'ha lliurat un guardó al millor panettone de xocolata (fins ara només es feia amb el de fruites). Amb la celebració del concurs es vol incentivar i premiar els coneixements dels pastissers artesans en l’elaboració del dolç italià. 

Els guanyadors

Captura de Pantalla 2021 10 20 a les 12.24.04

Yan Duytshche ha revalidat el premi de Millor Panettone Artesà de l'Estat després de quatre anys; va ser el primer guanyador del concurs quan es va celebrar per primera vegada el 2016. Ja feia deu anys, però, que havia obert la seva pròpia pastisseria, Dolç, a Sant Cugat (Vallès Occidental), amb l'objectiu de poder explotar la rebosteria d'autor amb receptes pròpies i, sempre, artesanals. 

Rafael Aguilera, d'altra banda, ha estat el primer guanyador de la nova categoria que s'ha inclòs aquest any en el concurs, la de panettone de xocolata. Aguilera lidera, junt amb Magí Rovira, els dos establiments de Cal Jan que s'han obert a Torredembarra (Tarragonès) i al Mercat de Tarragona. 

Tots dos guanyadors, després del reconeixement, tindran la possibilitat de participar en la Copa del Món del Panettone 2022.

Un jurat expert

El jurat del concurs estava compost per experts en el sector i en el dolç d'origen milanès, com ara Iban Yarza, Lot Roca o els italians Giuseppe Piffaretti i Giambattista Montanari. A l'hora d'avaluar la feina dels participants i decidir qui en seria el guanyador es van fixar, sobretot, en el sabor, en l'estètica i en l'olor dels panettones presentats.

En la categoria de 'clàssic', amb relació al panettone de fruita, els pastissers havien de presentar un dolç artesanal d'entre 1.050 i 1.150 grams amb llimona o cedre, taronja i panses i una corona de glaça de sucre. En la categoria de 'xocolata,' els participants van haver de lliurar un panettone amb les mateixes característiques, però amb xocolata negra o de llet com a element característic, en comptes de fruita. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: