Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els productes de temporada del juliol

Aquests són els productes amb què podeu omplir el cistell aquest mes!

CUINA.CAT

28/06/2019
01 Síndria

Síndria Thinkstock

Síndria

Es diu que quan mengem síndria estem fent tres coses a la vegada: menjar, beure i rentar-nos la cara. I és que els seus nivells d'aigua són tan elevats que, a més de hidratar-nos moltíssim, és impossible menjar-ne un tall de síndria sense que ens caigui el líquid. És tan lleugera que no podem evitar consumir-la a l'estiu, i té uns usos molt particulars a la cuina, destacant, com és evident, a les postres.

02 Meló, una fruita molt refrescant

Meló, una fruita molt refrescant

Meló

Seguint la línia de fruites amb molta aigua, el meló es compon d'un 80% de líquid, cosa que també el transforma en un aliment hidratant i fresc. Pertany a la família de les cucurbitàcies, com el cogombre i el carbassó, de manera que, estrictament, es tracta d'una hortalissa, encara que a la cuina el tractem de fruita. A més, conté minerals, vitamines i sucres que nodreixen el cos de manera saludable.

03 Cogombre

Cogombre

Cogombre

Menjat tant en cru com en cuinat, el cogombre s'ha consolidat com el rei de les amanides. És la quarta hortalissa més conreada del món, darrere del tomàquet, la col i la ceba, i a l'antiguitat s'utilitzava per tractar malalties cardíaques, la gota, la obesitat o la picada de les vespes. És molt famós per la seva aportació d'aigua, cosa que el transforma en ideal per a fer règim, i pels seus beneficis per la pell.

04 Ceba tendra

Ceba tendra

Ceba tendra

Les cebes tendres són cebes convencionals recollides abans de temps, en un estat més jove de creixement. És per aquesta raó que és més suau de sabor i, com és evident, més tendra. És ideal per preparar en amanides degut al seu sabor més potent i la seva naturalesa fresca. Té un percentatge molt alt d'aigua, a més d'altres components com fibra, vitamines B, C i E, potassi, magnesi i fòsfor.

05 Préssecs

Préssecs

Préssec

Una fruita de les fruites de pinyol més estimades durant l'estiu i germà de la nectarina, el préssec protagonitza moltes postres d'aquesta època. Conté un 90% d'aigua i, encara que sigui molt dolça, té molt poques calories. A més, hidrata els pulmons i els intestins, i s'utilitza per tractar la tos seca i redueix la hipertensió arterial. 

06 Carbassons

Carbassons

Carbassó

Una hortalissa plena d'aigua i frescor molt consumida per les seves propietats, el seu sabor i la seva versatilitat a la cuina, ja que forma part de centenars de receptes. Té propietats hidratants, diürètiques i afecta positivament a la vista, a més que es recomana menjar-ne fins i tot les llavors perquè contenen fibra molt saludable, entre altres beneficis.

07 Albergínia

Albergínia Thinkstock

Albergínia

Encara que no destaca precisament per les seves propietats a l'organisme, ja que els seus nivells de nutrients no superen els d'altres hortalisses, l'albergínia es tracta d'un producte molt útil a la cuina. És molt versàtil i conté un 92% d'aigua, de manera que és hidratant i ideal per als dies de màxima calor que es pateixen els primers mesos de la seva temporada.

08 Calamars

Calamars

Calamars

Els calamars, cuinats a la romana o a l'andalusa, són els reis dels xiringuitos de platja. I és que l'estiu és la millor època per menjar-los, ja que comença la seva temporada i, per tant, l'aprofitem de totes les maneres possibles. Aquest marisc, sense cap tipus de cocció, és baix en calories i grasses, a més de que és molt nutritiu. 

09 Bonítol

Bonítol

Bonítol

Un peix blau el qual la seva temporada va des de l'època estival fins a mitjans de tardor. Com amb la majoria de peixos, es tracta d'un aliment molt versàtil a la cuina i es troba en desenes de receptes per preparar a casa. Per altra banda, és un peix amb moltes proteïnes i destaca per la seva alta quantitat de vitamina B3.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto