CUINA.CAT
26/06/2019Musclos gratinats
És ben conegut que l'estiu és l'època de menjar musclos. Hi ha moltes maneres de preparar-los, tot i que la més freqüent és la cocció al vapor. En aquesta recepta, però, es posen al forn durant 1 minut per tal que es gratini tot: els musclos, la mantega, l'all i el julivert. D'aquesta manera, es pot gaudir d'un bon plat d'aquest marisc amb un toc diferent i deliciós.
Seitons amb allada
Tot i que aquí som de menjar-ne molts, heu de tenir en compte que el juliol és l'últim mes que es pot gaudir dels seitons! Evidentment, durant tot l'any es podrà trobar seitons al mercat, però, és clar, amb un preu superior i potser amb una qualitat més baixa, ja que aquest mes s'acaba la seva temporada. Afanyeu-vos per cuinar-los, que són molt bons!
Suc d'api i cogombre Becky Lawton
Els 'smoothies' i els sucs naturals són molt benvinguts a l'estiu, no només per les seves propietats beneficioses, sinó també perquè són un glop de frescor! Aquí us en presentem un que porta api i cogombre, dues hortalisses molt bones per a l'organisme, i, alhora, molt consumides a l'estiu per la seva gran quantitat d'aigua. Com a aperitiu o per beure de tant en tant durant el dia, aquest smoothie és un 'must' a l'epoca estival!
Suquet de bonítol amb dashi i patates
Si us agrada aquest peix, esteu de sort perquè al juliol comença la seva temporada. En aquesta ocasió us proposem menjar bonítol d'una manera molt oriental i exòtica, ja que es prepara amb un tipus de brou japonés anomenat 'dashi'. D'aquesta manera, aprofitareu els beneficis d'aquest peix blau juntament amb les propietats de l'alga kombu, un dels ingredients fonamentals del dashi.
Tonyina semicrua sobre confitura de tomàquet i vainilla
La tonyina és un altre tipus de peix que deixarà de nedar tant a les nostres aigües quan s'acabi el mes de juliol. Per aquesta raó, i perquè és un dels peixos més consumits al nostre país, cal aprofitar-lo bé aquest mes, abans que deixi de ser tan econòmic a la peixateria. A més, com que els dies de calor comencen a cansar, us portem la tonyina en forma semicrua, que és més fresc.
Meló i síndria amb pastís d'ametlla i iogurt de cabra
No es pot fer un receptari d'estiu sense esmentar les dues fruites protagonistes d'aquesta època: la síndria i el meló. Per això us presentem una recepta que ajunta aquests dos aliments, potenciant tota la seva dolçor en un llit de pastís d'ametlla, i tot ben mullat amb iogurt de cabra. Bo, fresc i dolç. Hi ha res millor per a l'estiu?
Pastís de crema i préssec Gemma Clofent
El préssec és un altre d'aquests aliments típics del juliol i de tot l'estiu, encara que també es pot trobar la seva versió primerenca a la primavera o més tardana a la tardor. Sigui com sigui, la seva millor època és ara, i s'ha d'utilitzar tant en plats salats per afegir un toc dolç o en postres com aquestes, que, juntament amb la crema, formen un pastís irresistible.
Bunyols de carbassa
La carbassa també es troba a l'estiu, en una forma una mica més amarga però molt versàtil a la cuina. Un exemple és aquesta recepta de bunyols coberts de sucre. Com que es tracta d'una varietat de carbassa amb un toc diferent en el sabor, per què no l'aprofiteu per experimentar a la cuina? Pot donar molt de joc!
Smoothie sunrise
Sí, un altre 'smoothie', però aquest cop afegint fruites a la barreja, cosa que la transforma en una beguda dolça i perfecta per als més llaminers. També s'ha de destacar la presència de la pastanaga, una hortalissa que protegeix la pell de l'exposició solar, i la taronja, plena de vitamina C i fonamental per al funcionament de l'organisme.
Pastís de flam i fruites del bosc Gemma Clofent
Les fruites vermelles tampoc poden quedar fora d'aquesta llista, i és que són uns aliments plens d'antioxidants i dolçor! Podeu utilitzar-les per a plats principals o per donar sabor a les postres, com passa en aquest cas. El pastís utilitza melmelada i fruites del bosc congelades, ja que, a més, són perfectes per guarnir tot tipus de plats.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.