Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 receptes per gaudir del juliol

De vegades, l'estiu se'ns fa difícil per la calor, però podem afrontar-lo amb aquestes receptes delicioses!

CUINA.CAT

26/06/2019
01 Musclos gratinats

Musclos gratinats

Musclos gratinats

És ben conegut que l'estiu és l'època de menjar musclos. Hi ha moltes maneres de preparar-los, tot i que la més freqüent és la cocció al vapor. En aquesta recepta, però, es posen al forn durant 1 minut per tal que es gratini tot: els musclos, la mantega, l'all i el julivert. D'aquesta manera, es pot gaudir d'un bon plat d'aquest marisc amb un toc diferent i deliciós.

Llegiu la recepta completa

02 Seitons amb allada

Seitons amb allada

Seitons amb allada

Tot i que aquí som de menjar-ne molts, heu de tenir en compte que el juliol és l'últim mes que es pot gaudir dels seitons! Evidentment, durant tot l'any es podrà trobar seitons al mercat, però, és clar, amb un preu superior i potser amb una qualitat més baixa, ja que aquest mes s'acaba la seva temporada. Afanyeu-vos per cuinar-los, que són molt bons!

Llegiu la recepta completa

03 Suc d'api i cogombre

Suc d'api i cogombre Becky Lawton

Suc d'api i cogombre

Els 'smoothies' i els sucs naturals són molt benvinguts a l'estiu, no només per les seves propietats beneficioses, sinó també perquè són un glop de frescor! Aquí us en presentem un que porta api i cogombre, dues hortalisses molt bones per a l'organisme, i, alhora, molt consumides a l'estiu per la seva gran quantitat d'aigua. Com a aperitiu o per beure de tant en tant durant el dia, aquest smoothie és un 'must' a l'epoca estival!

Llegiu la recepta completa

04 Suquet de bonítol amb dashi i patates

Suquet de bonítol amb dashi i patates

Suquet de bonítol amb dashi i patates

Si us agrada aquest peix, esteu de sort perquè al juliol comença la seva temporada. En aquesta ocasió us proposem menjar bonítol d'una manera molt oriental i exòtica, ja que es prepara amb un tipus de brou japonés anomenat 'dashi'. D'aquesta manera, aprofitareu els beneficis d'aquest peix blau juntament amb les propietats de l'alga kombu, un dels ingredients fonamentals del dashi.

Llegiu la recepta completa

05 Tonyina semicrua sobre confitura de tomàquet i vainilla

Tonyina semicrua sobre confitura de tomàquet i vainilla

Tonyina semicrua sobre confitura de tomàquet i vainilla

La tonyina és un altre tipus de peix que deixarà de nedar tant a les nostres aigües quan s'acabi el mes de juliol. Per aquesta raó, i perquè és un dels peixos més consumits al nostre país, cal aprofitar-lo bé aquest mes, abans que deixi de ser tan econòmic a la peixateria. A més, com que els dies de calor comencen a cansar, us portem la tonyina en forma semicrua, que és més fresc.

Llegiu la recepta completa

06 Meló i síndria amb pastís d'ametlla i iogurt de cabra

Meló i síndria amb pastís d'ametlla i iogurt de cabra

Meló i síndria amb pastís d'ametlla i iogurt de cabra

No es pot fer un receptari d'estiu sense esmentar les dues fruites protagonistes d'aquesta època: la síndria i el meló. Per això us presentem una recepta que ajunta aquests dos aliments, potenciant tota la seva dolçor en un llit de pastís d'ametlla, i tot ben mullat amb iogurt de cabra. Bo, fresc i dolç. Hi ha res millor per a l'estiu?

Llegiu la recepta completa

07 Pastís de crema i préssec

Pastís de crema i préssec Gemma Clofent

Pastís de crema i préssec

El préssec és un altre d'aquests aliments típics del juliol i de tot l'estiu, encara que també es pot trobar la seva versió primerenca a la primavera o més tardana a la tardor. Sigui com sigui, la seva millor època és ara, i s'ha d'utilitzar tant en plats salats per afegir un toc dolç o en postres com aquestes, que, juntament amb la crema, formen un pastís irresistible.

Llegiu la recepta completa

08 Bunyols de carbassa

Bunyols de carbassa

Bunyols de carbassa

La carbassa també es troba a l'estiu, en una forma una mica més amarga però molt versàtil a la cuina. Un exemple és aquesta recepta de bunyols coberts de sucre. Com que es tracta d'una varietat de carbassa amb un toc diferent en el sabor, per què no l'aprofiteu per experimentar a la cuina? Pot donar molt de joc!

Llegiu la recepta completa

09 Smoothie sunrise

Smoothie sunrise

Smoothie sunrise

Sí, un altre 'smoothie', però aquest cop afegint fruites a la barreja, cosa que la transforma en una beguda dolça i perfecta per als més llaminers. També s'ha de destacar la presència de la pastanaga, una hortalissa que protegeix la pell de l'exposició solar, i la taronja, plena de vitamina C i fonamental per al funcionament de l'organisme.

Llegiu la recepta completa

10 Pastís de flam i fruites del bosc

Pastís de flam i fruites del bosc Gemma Clofent

Pastís de flam i fruites del bosc

Les fruites vermelles tampoc poden quedar fora d'aquesta llista, i és que són uns aliments plens d'antioxidants i dolçor! Podeu utilitzar-les per a plats principals o per donar sabor a les postres, com passa en aquest cas. El pastís utilitza melmelada i fruites del bosc congelades, ja que, a més, són perfectes per guarnir tot tipus de plats.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: