Troba la teva recepta

Preparació

  1. Demaneu a la peixateria que us netegin el peix i el filetegin tot mantenint-ne la pell. Demaneu també les espines i el cap.
  2. Renteu les espines, les aletes i el cap de vísceres i parts sanguinolentes. Si podeu, retireu-ne els ulls. En una safata de forn coberta amb paper o silicona, poseu-ho al grill del forn fins que estigui tot torrat.
  3. Introduïu espines, aletes i caps torrats en una olla, cobriu-ho amb el dashi i feu-ho bullir. Retireu-ne l’escuma i deixeu-ho coure a foc molt suau, 10 min.
  4. Apagueu el foc, afegiu-hi el katsuobushi i deixeu-ho infusionar uns 10 min.Coleu-ho i reserveu-ne el brou.
  5. En una cassola amb oli, daureu els alls, pelats i laminats. Retireu-los i reserveu-los a sobre de paper de cuina.
  6. En el mateix oli, afegiu-hi la ceba picada i sofregiu-la a foc mitjà, fins que estigui tova.
  7. Peleu les patates i trenqueu-les a trossos regulars. Afegiu-les al sofregit i cobriu-ho amb el brou, que es coguin bé les patates.
  8. Talleu els lloms de bonítol en peces de 100 g (dues per persona), amb la pell. Salpebreu-los i marqueu los en una paella amb un xic d’oli, a alta temperatura, per daurar-los per fora i quedin crus per dins.
  9. Afegiu-los a la cassola amb el safrà i apagueu el foc. Deixeu-ho 5 min.
  10. Poseu el bonítol amb la pell cap amunt. Salseu-ho i afegiu-hi patates i xips d’all.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

17 feb

Viatge gastronòmic per la Xina i el Japó Nou 2020

Els dilluns 10, 17, 24 i 2 de març es durà a terme un conjunt de tallers de cuina asiàtica. A càrrec...

17 feb

Taller 'Pop roquer i pop blanc'

El dilluns 17 de febrer, de 18.30 a 21.30 h, es farà un taller sobre el pop, un dels animals marins més...

18 feb

Taller 'Postres sense gluten i sense lactosa Nou' 2020

El dimarts 18 es realitza un taller per aprendre a fer postres sense gluten i sense lactosa. Aquest es durà...

18 feb

Taller 'Cuina vegetariana d'alta muntanya'

En aquest taller es prepararan amb Jordi Rey adaptacions vegetarianes dels plats d'alta muntanya més populars...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto