Troba la teva recepta

Preparació

  1. Demaneu a la peixateria que us netegin el peix i el filetegin tot mantenint-ne la pell. Demaneu també les espines i el cap.
  2. Renteu les espines, les aletes i el cap de vísceres i parts sanguinolentes. Si podeu, retireu-ne els ulls. En una safata de forn coberta amb paper o silicona, poseu-ho al grill del forn fins que estigui tot torrat.
  3. Introduïu espines, aletes i caps torrats en una olla, cobriu-ho amb el dashi i feu-ho bullir. Retireu-ne l’escuma i deixeu-ho coure a foc molt suau, 10 min.
  4. Apagueu el foc, afegiu-hi el katsuobushi i deixeu-ho infusionar uns 10 min.Coleu-ho i reserveu-ne el brou.
  5. En una cassola amb oli, daureu els alls, pelats i laminats. Retireu-los i reserveu-los a sobre de paper de cuina.
  6. En el mateix oli, afegiu-hi la ceba picada i sofregiu-la a foc mitjà, fins que estigui tova.
  7. Peleu les patates i trenqueu-les a trossos regulars. Afegiu-les al sofregit i cobriu-ho amb el brou, que es coguin bé les patates.
  8. Talleu els lloms de bonítol en peces de 100 g (dues per persona), amb la pell. Salpebreu-los i marqueu los en una paella amb un xic d’oli, a alta temperatura, per daurar-los per fora i quedin crus per dins.
  9. Afegiu-los a la cassola amb el safrà i apagueu el foc. Deixeu-ho 5 min.
  10. Poseu el bonítol amb la pell cap amunt. Salseu-ho i afegiu-hi patates i xips d’all.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona organitza durant el mes de juliol les seves edicions més fresques:...

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto