Troba la teva recepta

Idees gastronòmiques de febrer

La cuina gallega, les carxofes i la galera de les Terres de l'Ebre, experiències gastronòmiques suïsses... Trieu i remeneu entre les propostes d'aquest mes

CUINA.CAT

01/02/2019
01 Fondue de xocolata a l'hotel The One

Fondue de xocolata a l'hotel The One

Experiències gastronòmiques suïsses a l'hotel The One (Barcelona)

L’hotel barceloní The One acull, fins al 17 de febrer, una experiència gastronòmica que ens transportarà directament als Alps de Suïssa. Amb la col·laboració de Quesos de Suiza, Peralada i Lindt, al Mood Rooftop Bar de l’hotel tindreu l’oportunitat de gaudir de diverses experiències gastronòmiques suïsses: des de les fondues de formatge més tradicionals fins a receptes que incorporen múrgoles i tòfona.

A més, han preparat menús específics per compartir inspirats en la cuina regional de Zuric, Ginebra i Saint-Moritz. Aquests menús, pensats per a dues persones, com a mínim, consten d’una amanida, un entrant, una fondue, unes postres —que inclouen una fondue de xocolata, és clar— i dues copes de vi blanc per un preu d’entre 32 i 49 euros per persona.

  • Hotel The One. Provença, 277.  Barcelona. Tel. 93 214 20 70.

02 Bótes de vi en un celler de la DOQ Priorat

Bótes de vi en un celler de la DOQ Priorat

Vins naturals i productes de la terra a Vella Terra 2019

Tercera edició de la fira Vella Terra, dedicada als vins naturals i els productes de la terra. Es tracta d’un certamen en què seran presents alguns dels millors cellers de vins naturals, a més de xefs, botigues gurmet i supermer­cats especialitzats. La fira convida tothom a descobrir les virtuts de l’alimentació natural i els productes que ajuden a gaudir-ne.

Data

  • Dilluns 11 de febrer. Vestíbul de l’Estació del Nord de Barcelona.
03 Galeres

Galeres

Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre

La galera és la protagonista de molts plats, especialment d’arròs, a les Terres de l’Ebre, i per això no és estrany que hi dediquin unes jornades gastronòmiques. Concretament, des del 8 de febrer fins al 3 de març, diversos municipis de l’Ebre homenatgen la galera amb unes jornades en què hi participen restaurants amb menús de degustació perquè els visitants pugueu gaudir dels millors plats preparats amb aquest crustaci. D’aquesta manera, tindreu l’oportunitat de degustar arrossos i altres preparacions amb la galera com a protagonista i conèixer la importància que té aquest crustaci en la cuina ebrenca.

Data

  • ​​Del 8 de febrer al 3 de març, en diversos restaurants d’Alcanar, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita.
04 Cistell ple de carxofes / Thinkstock

Cistell ple de carxofes / Thinkstock

Jornades Gastronòmiques de la Carxofa i Festa de la Carxofa d'Amposta

Al febrer i el març, els restaurants d’Amposta i del Poblenou del Delta celebren les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, on tindreu l’oportunitat de gaudir de les millors receptes elaborades amb aquesta hortalissa. Enguany, les jornades comencen el 16 de febrer, coincidint amb la Festa de la Carxofa d’Amposta, que celebra la 24a edició. Les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa són una bona oportunitat per descobrir amb tota la família alguns dels productes que es conreen a la zona del delta de l’Ebre, una de les més singulars del país en molts aspectes.

Data

  • ​​Del 16 de febrer al 17 de març, en diversos restaurants d’Amposta i el Poblenou del Delta. El 16 de febrer se celebra la Festa de la Carxofa a Amposta.
05 Botifarunner

Botifarunner

Córrer i menjar, al Botifarunner 2019

El 24 de febrer, la Llacuna, a l’Anoia, celebra una nova edició de la Botifarunner, una cursa de muntanya molt popular que cobreix una distància de 23 quilòmetres i un desnivell positiu de més de 1.000 metres i que s’ha de recórrer en menys de tres hores i mitja. Si la idea us sembla atractiva, encara us ho semblarà més quan sapigueu que, en acabar la cursa, tots els participats poden gaudir d’un bon entrepà de botifarra a la plaça Major del poble.

Data

  • 24 de febrer a la Llacuna, a l’Anoia. Més informació al web.

     

06 Pop

Pop

Jornades Gastronòmiques del Riu Miño al restaurant Rías de Galicia (Barcelona)

Aquest febrer, el restaurant Rías de Galicia ofereix les Jornades Gastronòmiques del Riu Miño, amb tres protagonistes molt destacades: l’anguila, l’angula i la llamprea. Es tracta de tres dels productes més preuats del riu més llarg de Galícia, i podreu tastar-los en un menú especial de 150 euros (begudes a part) fins a la primera setmana de març.

07 Zero Patatero

Zero Patatero

El restaurant del mes: Zero Patatero, cuina de proximitat i 100% de temporada a Barcelona

El Grup San Telmo, Derby Hotels i Els Garrofers d’Alella han unit esforços per crear un nou restaurant en què la cuina de proximitat i 100% de temporada és la protagonista absoluta de la carta. A Zero Patatero, el xef d'Els Garrofers d’Alella, Luca Marongiu, ofereix plats com els ous ecològics d’Òrrius a baixa temperatura amb crema suau de patata i all escalivat, l’arròs sec de papada de porc ecològic i sípia, i la coliflor rostida amb praliné salat d’ametlla, entre d’altres.

Bona part de la carn i la verdura que se serveix al restaurant ve del Maresme i és 100% de temporada, i la podeu maridar amb alguns dels millors vins catalans i del sud de França. Zero Patatero també ofereix un menú de migdia per 15,50 euros.

  • Zero Patatero. Ptge. Mercantil, 1. Barcelona. Tel. 93 855 23 04. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 abr

Taller 'Cuina de mercat amb productes de temporada'

Sou uns cuinetes? Us agrada descobrir nous plats? Taller de cuina de mercat, amb productes de temporada i plats...

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto