Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Idees gastronòmiques del maig

El maig va de la mà amb el bon temps! Us animem a visitar totes aquestes fires i restaurants per tal que gaudiu del mes

CUINA.CAT

02/05/2019
01 Chef's Table

Chef's Table

Chef's Table

Òscar Manresa, Romain Fornell i Bernard Bach han unit esforços per portar el bo i millor de la seva cuina al centre d’Andorra la Vella, amb una proposta gastronòmica singular: sis barres (ostres i marisc, formatges, carn, xarcuteria ibèrica, pastisseria i bar) perquè els comensals visquin una experiència gastronòmica de primera categoria. Tant si seieu en una barra com si ho feu en una de les taules del local, podreu degustar tota l’oferta. I no us decebrà!

  • Chef's Table. Av. de Meritxell, 31. Andorra la Vella (Andorra).
  • Tel. 376 72 00 31.
02 Fideus rossos

Fideus rossos

Jornades dels fideus rossos

Una de les receptes marineres més bones que es poden tastar a Cambrils és la dels fideus rossos, que s’han convertit en una de les propostes gairebé omnipresents a les cartes dels restaurants del municipi. A més, al maig, durant 15 dies, encara hi tindran més presència, ja que se celebren les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos, en què podreu tastar-ne diverses versions i entendre per què és un plat que té tant d’èxit.

  • Del 3 al 19 de maig. A Cambrils (Baix Camp).
03 Diferents varietats de pa

Diferents varietats de pa

Fira del Pa de Castelló d'Empúries

Des del 1998, l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries organitza la Fira del Pa amb la voluntat d’acostar al públic tot el procés d’elaboració d’aquest producte, des del conreu del blat fins a la producció de la farina i de tots els productes que se’n deriven. No cal dir que, 21 anys després, aquesta fira està totalment consolidada i s’ha convertit en una cita de referència que atreu aficionats d’arreu del territori.
Enguany, la Cooperativa Agrícola i l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries sumen esforços i organitzen, a més de la fira tradicional, tot un cap de setmana festiu, l’11 i el 12 de maig, dedicat de manera exclusiva al blat i al pa.

04 Fira Comercial i Gastronòmica

Fira Comercial i Gastronòmica

Fira Comercial i Gastronòmica

La Fira Comercial i Gastronòmica del Masnou arriba a la 20a edició, al port esportiu del Masnou, on els visitants podran gaudir de la gastronomia local i dels vins de la DO Alella, al mateix temps que coneixen l’oferta comercial de les diverses botigues i empreses de serveis del municipi. A més, durant els tres dies de la fira es programen activitats complementàries, com degustacions, tastos de vins, tallers de cuina, espectacles infantils i tallers de manualitats dirigits als més petits. I, a la nit, la gastronomia i la música en directe agafen el relleu i es converteixen en la millor excusa per visitar el Masnou!

  • Del 4 al 6 de maig. Al Masnou (Maresme).
05 Fira Modernista de Terrassa

Fira Modernista de Terrassa

Fira Modernista

Com cada any, Terrassa es vesteix d’època per celebrar la Fira Modernista, durant la qual es podran degustar els Menús Modernistes. Es tracta d’una guia editada especialment que recull l’oferta d’una vintena d’establiments que elaboraran menús de l’època. A banda, i com ja és habitual, a la Fira Modernista de Terrassa hi haurà personatges singulars, recreacions històriques, mostres d’oficis artesans tradicionals, visites als edificis modernistes principals de la ciutat, exposicions, espectacles i l’oportunitat de passejar amb vestits d’època.

  • Del 10 al 12 de maig. A Terrassa (Vallès Occidental).
06 Pintxo

Pintxo

Via del Pintxo

La millor manera d’impulsar la gastronomia d’un municipi és organitzar una activitat que n’impliqui tots els bars i restaurants. La Via del Pintxo de Caldes de Montbui ho ha aconseguit, amb un concurs molt disputat en què els comensals són el jurat que triarà el millor pintxo de tots, de manera que, si us ve de gust exercir de jutges gastronòmics i, de passada, descobrir els atractius d’aquest municipi del Vallès Oriental, entre el 24 de maig i el 2 de juny podreu visitar els establiments que participen en aquesta singular via gastronòmica i tastar i jutjar les seves propostes.

07 Castell de Peralada

Castell de Peralada

Castell de Peralada

Empedrat, xuixo i mandonguilles amb sípia: quants restaurants de cuina catalana no ofereixen aquests plats? Però si els trobem al nou menú de degustació del Castell de Peralada, no és en el format tradicional. El xef, Xavier Sagristà, coneixedor de primera mà de la nostra avantguarda culinària, no ha oblidat mai el receptari familiar. Si una cosa distingeix el seu estil, és l’encert en la reinterpretació de la tradició.
Sagristà serveix l’empedrat sobre un cruixent de pell de bacallà, farceix el xuixo d’arròs negre i emmiralla les mandonguilles amb sípia tradicionals amb un format contemporani. El cap de sala, Toni Gerez, rubrica l’àpat amb una tria de formatges imbatible.

08 Gambes

Gambes

Mes de la Gamba a Blanes

El Mes de la Gamba de Blanes se suma a la llista d’iniciatives gastronòmiques que impulsa el municipi per donar a conèixer la varietat de productes, especialment mariners, que s’hi poden degustar, i tots els restaurants treballen a fons per demostrar-ne les possibilitats. Al maig arriba el torn de tastar algunes de les millors gambes que es pesquen a Catalunya. De fet, aquest és un dels productes més valorats de tots els que es pesquen al municipi, amb més de 90 tones venudes cada any i ara és el millor moment per acostar-vos-hi i tastar algun dels plats que els restaurants blanencs prepararan amb aquest crustaci tan preuat.

  • Durant tot el mes. A Blanes (la Selva).
09 Plat de Kumihö

Plat de Kumihö

Kumihö

Fa temps que Jan Fernández i José Miguel Dayas han demostrat que els apassiona la cuina asiàtica, al restaurant de cuina japonesa Kitsune, que té locals a Sant Cugat del Vallès i Barcelona, però ara han ampliat horitzons i al Kumihö, a la ciutat vallesana, han creat una carta en què les especialitzats tailandeses, vietnamites i del sud de la Xina tenen tot el protagonisme.
Per triar els plats de la carta del Kumihö, amb propostes com els rotlles vietnamites, les broquetes de porc satai i el llobarro a l’estil festa xinesa, entre molts altres, Fernández i Dayas han viatjat per tot el sud-est asiàtic i han tastat centenars de plats per triar els millors i portar-los a la cuina del seu nou restaurant.

  • Kumihö. Major, 5. Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).
  • Tel. 661 90 80 27.
10 Plat de rap

Plat de rap

Campanya Gastronòmica del Peix de Roca

Begur celebra una nova edició de la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca, en què diversos restaurants de la localitat són els encarregats de traslladar l’aroma del mar al plat, sigui amb una orada salvatge al forn, una caldereta de lluerna o farcellets de brandada de peix de roca. En aquest sentit, tot el mes de maig tindreu l’oportunitat de navegar per la gastronomia de Begur a preus variats. A més, mentre dura la campanya s’organitzen diverses xerrades i conferències entorn de l’aportació nutricional del peix de roca o de la seva cuina, a més d’activitats per a tothom.

  • Durant tot el mes d'abril, maig i juny. A Begur (Baix Empordà).
11 Sabor Salou

Sabor Salou

Sabor Salou

Cada any, quan arriba el mes de maig, els restaurants de Salou surten al carrer per oferir als visitants un tast de la gastronomia que es pot tastar en aquesta població de la Costa Daurada. Es tracta de Sabor Salou, que enguany se celebra el primer cap de setmana del mes, i en què podreu gaudir de diverses propostes gastronòmiques mitjançant la compra de diferents paquets de degustació i begudes. A més, en aquesta edició es presenta com a novetat un espai central on es potenciaran tots els productes de la fira gastronòmica, i també s’hi organitzaran diverses activitats, com tallers i degustacions, demostracions de cuina i espectacles musicals, entre d’altres, per amenitzar una jornada gastronòmica i festiva.

  • Del 10 al 12 de maig. A Salou (Tarragonès).
12 Formentera

Formentera

Jornades Gastronòmiques de Formentera

Per donar la benvinguda al maig i celebrar que arriba la calor, què us sembla navegar fins a Formentera? El Consell Insular de l’illa Pitiüsa organitza cada any, els dos primers caps de setmana d’aquest mes, unes jornades gastronòmiques que s’han convertit en la millor oportunitat per conèixer de primera mà el bo i millor dels productes formenterencs. Aquests dies, els restaurants ofereixen menús pensats especialment per a l’ocasió, a un preu de 20 euros, de manera que tindreu l’excusa perfecta per gaudir de l’illa amb la vista i, també, amb el paladar. I, si us en quedeu amb ganes, podreu repetir a l’octubre!

  • El primer i el segon cap de setmana de maig. A Formentera.
13 Port de l'Ametlla de Mar

Port de l'Ametlla de Mar

Jornades de la tonyina vermella a l'Ametlla de Mar

Una de les estrelles indiscutibles de la gastronomia de l’Ametlla de Mar és la tonyina vermella del Mediterrani, i les jornades gastronòmiques que li dedica el municipi són la millor excusa per descobrir-la, juntament amb altres productes de la llotja i amb les millors receptes dels seus restaurants. La tonyina, doncs, és la protagonista dels diferents menús especials que preparen bona part dels restaurants de l’Ametlla de Mar durant les jornades, però no serà l’únic ingredient que s’hi inclourà, ja que un dels objectius principals d’aquesta efemèride és donar a conèixer la varietat de productes que es poden tastar a la població. Si voleu descobrir-los tots, només us hi heu d’acostar, fins al 12 de maig, amb tota la família. Hi menjareu molt bé!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: