Troba la teva recepta

Els productes de temporada de maig

Repassem els aliments de temporada d'aquest mes que ja anticipa l'esplendor de l'estiu!

CUINA.CAT

02/05/2018

El mes de maig és una antesala, cada vegada més evident a mesura que passen els dies, de l'estiu. A nivell gastronòmic això es tradueix en l'aparició de fruites que ens remeten directament a les èpoques més càlides de l'any, com les nectarines o els albercocs. També destaquen les hortalisses que tenen una altra proporció d'aigua, ideals per hidratar-se, com els pebrots verds o els carbassons.

01 Nectarina

Nectarina

Nectarines

La nectarina és una variant del préssec que té la pell llisa i sense pèl. Formada en bona mesura per aigua, destaca per la seva presència de vitamina C i carotens. És ideal per a persones que tenen problemes d'hipertensió o restrenyiment. També és una font notable d'antioxidants.

02 Albercocs

Albercocs

Albercocs

Aquesta fruita de to ataronjat, semblant al préssec però més petita, és originària de l'Àsia central. És coneguda per les seves propietats astringents, antiinflamatòries i antioxidants. És especialment recomanable en el cas dels nens, ja que contribueix a enfortir el seu sistema nerviós i a fer créixer els seus ossos.

03 Carbassons

Carbassons

Carbassons

El 95% del carbassó és aigua. Això fa que sigui una hortalissa molt hidratant, cosa important ara que comença a fer calor de veritat. És ric en vitamina C i vitamina B9, que intervé en la formació de glòbuls blancs i vermells. I si us pregunteu com l'heu d'utilitzar a la cuina us oferim dues receptes imprescindibles: una crema de carbassó, deliciosa, i una truita de carbassó, un clàssic en el món de les truites.

04 Pebrots verds

Pebrots verds

Pebrots verds

Es tracta d'un dels aliments més rics en vitamina C. A més, estimula la secreció gàstrica i provoca sensació de sacietat, de manera que us l'aconsellem si teniu previst fer dieta. Feu-ne samfaines i amanides o fregiu-los per utilitzar-los com a guarnició d'un plat de carn. Un dels productes amb què combina millor és el bacallà.

05 Sardines a la planxa / Becky Lawton

Sardines a la planxa / Becky Lawton

Sardines

La sardina és, malgrat la seva aparent humilitat, un dels peixos més apreciats i consumits a casa nostra. Això és gràcies al seu sabor inimitable, a la seva versatilitat i a les seves propietats nutricionals. I és que es tracta d'un aliment ric en ferro, calci i vitamines del grup B.

06 Moixernons

Moixernons

Moixernons

Després de la tardor, els boscos ens donen una segona oportunitat per gaudir de la cuina de bolets. El moixernó és un dels exponents d'aquests bolets de primavera, igual que el rossinyol, la múrgola o el cama-sec. Es pot posar a plats d'arròs, però si hi ha alguna recepta en què els moixernons són imprescindibles és el fricandó de vedella.

07 Amanida de llagostins

Amanida de llagostins

Llagostins

Les aplicacions culinàries del llagostí són gairebé infinites. Els podeu fer amb cava o amb conyac, posar-ne a l'arròs, fer-ne un tàrtar, utilitzar-lo com a farcit dels canelons, afegir-ne a l'amanida o en un plat de pollastre... Aprofiteu que és temporada de llagostins, doncs, per explorar totes les seves facetes gastronòmiques!

08 Mongeta tendra

Mongeta tendra

Mongeta tendra

Si pensem en mongeta tendra, és inevitable no imaginar-la com a acompanyament de la patata bullida. De tota manera, aquesta hortalissa diürètica i depurativa és molt més que això. Us deixem tres propostes: fer-les amb beixamel i gratinar-les, estofar-les amb pernil i ceba o utilitzar-les com a complement d'uns calamarsons.

09 Enciam

Enciam

Enciam

Un dels elements imprescindibles de les nostres amanides és, sens dubte, l'enciam. Es tracta d'un aliment amb un alt contingut en aigua i per tant poc calòric, ric en vitamina A, C i E. Més enllà de les amanides, podeu aprofitar les fulles més tendres per afegir-les a un trinxat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

19-20 gen

Festa de Sant Antoni d'Alcanar 2019

Alcanar és un dels molts municipis catalans que celebren la seva festa per Sant Antoni. El cap de setmana...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto