Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Llibres per gaudir d'aquest estiu

Estirat a la gandula a l'ombra fresqueta, amb un refresc al costat i un llibre a les mans. Sona bé, oi? Doncs aquí us donem unes idees per llegir aquest estiu!

CUINA.CAT

21/06/2019
01 Colmados de Barcelona

Colmados de Barcelona

Colmados de Barcelona

Un llibre que suposa una reivindicació d'uns locals amb moltíssima història de Barcelona: els 'colmados'. Uns establiments que representen un senyal d'identitat, el passat d'una societat més tranquil·la que, encara avui, es mantenen ferms a la gran ciutat. Barcelona no s'entendria sense l'existència dels 'colmados' i perdria molta essència si aquests desapareguessin. 

Inés Butrón ens porta un llibre per recordar la imatge d'aquests locals des d'on es pot apreciar les maneres de menjar de la societat en totes les seves èpoques, a més de poder veure com s'entén la vida a la Ciutat Comtal. Un recorregut per una part de l'ànima gastronòmica de Barcelona que s'ha consolidat com a element fonamental del municipi.

  • Colmados de Barcelona. Inés Butrón.
  • Sd Edicions. 232 pàg.
  • Preu: 32 €
02 Els cigrons

Els cigrons

Els cigrons

Els llegums són un ingredient emblemàtic a la cuina catalana i a la gastronomia de desenes de cultures, encara que avui dia no es trobin tant als rebosts de les cases. Per això, Núria Bàguena reivindica l'ús dels cigrons a la cuina, unes perles que donen sabor al menjar i beneficis al cos. D'aquesta manera, la col·lecció Productes de Mercat s’amplia amb un llibre dedicat als cigrons, a més de tres receptaris més, amb la vedella, la sardina i el salmó com a protagonistes.

  • Els cigrons. Núria Bàguena.
  • Sd Edicions. 20 pàg.
  • Preu: 6,95 €
03 El gran libro del té

El gran libro del té

El gran libro del té

En aquest llibre trobareu una visió global del te, la segona beguda més consumida del món —després de l’aigua—, que té una importància botànica i cultural indiscutible. L'obra ofereix el context històric i geogràfic del te, a més de descriure totes les seves propietats i les varietats que existeixen. També es poden aprendre les utilitats, els usos i els rituals relacionats amb aquesta beguda. 

  • El gran libro del té. Carme Escales i Dolors Massot.
  • Integral. 304 pàg.
  • Preu: 25 €
04 Cuinant la memòria

Cuinant la memòria

Cuinant la memòria

Un llibre amb receptes de la Fundació Alícia en benefici del programa Reforçar i Estimular la Memòria i la Salut, de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Una sèrie de receptes senzilles i ràpides elaborades amb l'objectiu de facilitar la gestió de l'alimentació diària de les persones amb deteriorament cognitiu. D'aquesta manera, es pot aprendre a classificar-se els àpats de manera fàcil i saludable, sense haver de fer receptes molt complicades.

  • Cuinant la memòria.
  • Fundació Catalunya-La Pedrera.
  • Preu: 9,95 €
05 De entre el humo

De entre el humo

De entre el humo

El subcomissari de la Ertzaintza Vicente Parra es reincorpora al seu treball per trobar-se un cas molt difícil de resoldre que l'endinsarà a ell i a tot l'equip d'investigació en el món de la cuina i els esdeveniments paranormals. Xabier Gutiérrez tanca la tetralogia dedicada al món dels càterings gastronòmics amb aquesta novel·la carregada de misteri i amb tots els ingredients per mantenir la tensió fins a l’últim moment.

  • De entre el humo. Xabier Gutiérrez.
  • Ed. Destino. 592 pàg.
  • Preu: 18,50 €
06 Pan Baluard

Pan Baluard

Pan Baluard

En aquest volum, trobareu explicada la història d’aquest forn de la Barceloneta, un dels més populars de la capital catalana. La propietària, Anna Bellsolà, és la quarta generació de forners d’una família gironina, i, en aquest llibre, ens revela els contratemps i les alegries dels seus deu anys d’ofici.

També ens dóna a conèixer alguns dels secrets, els trucs i les tècniques a través d’una cinquantena de receptes de diferents tipus de pa i de productes dolços i salats per fer a casa. Bellsolà va obrir aquest obrador propi el 2007 al barri mariner de la Barceloneta, amb la filosofia d’oferir tot tipus de pa artesà, cuit al forn de llenya.

  • Pan Baluard. Anna Bellsolà i Isabel de Vilallonga.
  • Roca Editorial. 228 pàg.
  • Preu: 21,90 €
07 Simplemente sano

Simplemente sano

Simplemente sano

L'autora ens convida a reconnectar amb els cicles de la natura amb aquest llibre de més de 100 receptes estacionals inspirades en la medicina tradicional xinesa. Alimentació i claus per integrar nous hàbits saludables en el nostre dia a dia de manera senzilla, a més que se'ns planteja triar els aliments que més convenen al nostre organisme segons l'època de l'any.

  • Simplemente sano. Silvia Riolobos.
  • Lunwerg. 248 pàg.
  • Preu: 23,50 €
08 El llibre de la mel

El llibre de la mel

El llibre de la mel

Hi ha raons molt importants per conservar les abelles. No només són les productores d'un dels productes més preuats i saludables, sinó que també permeten la pol·linització i la continuació de la vida entre éssers vius. Fra Valentí Serra ens convida a descobrir la necessitat de preservar aquests insectes, algunes pràctiques apícoles tradicionals i la descripció de les plantes de la mel: propietats, remeis pràctics i aplicacions gastronòmiques.

  • El llibre de la mel. Fra Valentí Serra.
  • Col·lecció L'Ermità. Edicions Morera.
  • Preu: 12 €
09 Vege sanísimo

Vege sanísimo

Vege sanísimo

L'estil de vida vegetarià cada vegada impacta més en la societat amant dels animals, però és difícil donar el pas veient les limitacions alimentàries a les quals no estàvem acostumats i els canvis nutricionals que es poden patir. Aquest llibre suposa una guia molt completa per a vegetarians, que inclou consells nutricionals i més de 80 receptes, bones i ràpides, per part d'un 'coach' nutricional.

  • Vege sanísimo. Álvaro Vargas.
  • Ed. Planeta. 272 pàg.
  • Preu: 18,90 €
10 La Farigola

La Farigola

La Farigola

No es pot negar que les plantes tenen usos culinaris i remeiers que poden millorar tant un plat com el cos. Aquest llibre proposa un recorregut per les etapes de la farigola, des del conreu i la seva collita fins als usos medicinals, els preparats remeiers i altres aplicacions (gastronomia, cosmètica, aromateràpia...). Una obra dedicada a una espècia que ha de ser a tot rebost de cuina.

  • La Farigola. Elisenda Carballido i Montserrat Enrich.
  • Edicions Farell. 128 pàg.
  • Preu: 18 €

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: