Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els millors restaurants amb menjar per emportar

Uns quants restaurants de Barcelona i l'àrea metropolitana que ofereixen l'opció 'take away'

'Take away'

'Take away'

Amb les noves restriccions decretades pel Govern català per fer front a la pandèmia, restaurants i bars de Catalunya hauran d'abaixar la persiana durant els propers 15 dies. Sense opció de servir menjars a taula per als clients, alguns restaurants que ja oferien el servei ‒i d'altres que no, però s'hi sumaran‒ han decidit oferir comandes a domicili i també els famosos take away, comandes per recollir al local i emportar-se a casa. En destaquem uns quants que ens encanten:

  • Semproniana. El restaurant de la xef catalana Ada Parellada ja oferia el servei a domicili i per emportar. Amb les noves mesures de la Generalitat, el local romandrà tancat per menjar-hi, però seguiran servint menús als seus clients. ​El Semproniana té una carta variada on destaca la gran quantitat de plats sense gluten que hi preparen. Opcions de peix i marisc com la tonyina amb cacauets picants o el tàrtar de gambes, o opcions de carn com el costellam de porc amb agredolç a la catalana o el braó de corder del Pallars amb envinagrats.
    • Tel.: 934 531 820
  • La Tecla. Situat a l'Hospitalet de Llobregat, ben al centre de la ciutat, el restaurant La Tecla és un altre dels establiments que oferirà menjar per emportar. Destaca per una cuina casolana amb diversos plats tradicionals com són les croquetes ‒la gran especialitat de la casa‒, capipota i peus de porc, diverses truites de patates, sardines en escabetx o bacallà a la llauna, entre d'altres. 
    • Tel.: 932 611 471
  • Chicha y limoná. El restaurant Chicha y limoná també ofereix menjar per emportar. Disposen de dues cartes que ofereixen plats molt variats. Una d'elles és més elaborada, amb entrants i segons on podem trobar tant carn com peix. Plats acompanyats de verdures, salses o maridats amb vi o vermut. A més, tenen una carta d'entrepans, torrades, pancakes i ous, sempre ecològics.
  • Tel.: 932 776 403
  • Catacroquet. El grup Catacroquet, que té dos restaurants a la ciutat de Barcelona, un al Born i l'altre al Poblenou, és famós per la seva gran especialitat, la croqueta. Ofereixen una cuina basada en aquesta tapa i que ha evolucionat cap a d'altres com les braves, les ostres, etc. Aquestes setmanes en què no podrem gaudir del seu local més underground amb ambientació musical, tindrem la sort que Catacroquet ofereix tant menjar per emportar com a domicili, on també reparteixen comandes.  
    • Tel.: 932 809 059 (Poblenou) i 932 687 389 (el Born)
  • La Taverna del Ciri. Un restaurant de tapes i plats tradicionals que ofereix servei de menjar per emportar de dijous a diumenge. A la carta trobem tapes d'ensalada russa, formatge o embotits i també plats de mandonguilles casolanes a la cassola, esqueixada de bacallà, canelons que barregen carn, verdures i foie o peus de porc guisats. Un restaurant que no compta amb una carta gaire àmplia però sí molt variada. Per a tots aquells més propers al Vallès que a Barcelona és una gran opció.
    • Tel.: 938 589 122

En voleu  més? 

El Nectari, el restaurant d’una estrella Michelin capitanejat pel xef Jordi Esteve, també s’ha reinventat i ofereix diversos menús take-away: un d’especialitzat en tapes, un altre de gurmet (amb plats imprescindibles com el tàrtar de gamba vermella) i, finalment, l’estrella de la casa, el menú chuletón. I de la carn, al peix. Un altre que s’ha apuntat al delivery és el Suculent, amb una carta que potencia, sobretot, l’especialitat de la casa: els guisats, les receptes de sempre reinventades. Hi podem trobar, per exemple, un pop a la planxa amb mongetes de Santa Pau, tripa de capipota amb cigrons o costellam ibèric amb salsa thai.

Si el que voleu és una bona lasanya italiana, Un’Altra Storia en reparteix. Més restaurants: KM0 By El Chigre, un projecte de menjar a domicili i per endur que uneix la sidreria El Chigre 1769 i la taverna gastronòmica Llamber. Si voleu cuina catariana (fusió de la catalana i l’asturiana) aquesta és la vostra. Si el que voleu és tastar plats creats per xefs com Nandu Jubany, Josep Maria Kao, Christian Escribà o Hideki Matsuhisa, passeu per la botiga d’Ametller Origen del carrer Numància, on han posat en marxa el Mercat d’Autors

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: