Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Pastissos d'arreu del món a Barcelona

Per celebrar els 18 anys del CUINA, us volem presentar les botigues de Barcelona que fan els pastissos més tradicionals de tot el planeta!

CUINA.CAT

22/03/2019
01 Dolceria La Colmena

Dolceria La Colmena

Catalunya - Dolceria La Colmena

El massini, pastís d’origen català que ret homenatge al tenor italià Angelo Masini, que va actuar al Liceu, és una de les especialitats de La Colmena, una de les pastisseries més antigues de Barcelona (des del 1849), que excel·leix en l’elaboració de caramels artesans i bolados (sucre esponjat). Pastissos, pastes dolces i salades, torrons, merengues, bombons, panellets, coques… Tot això i molt més atreu l’atenció des de l’aparador. Irresistible!

02 Dolç par Yann Duytsche

Dolç par Yann Duytsche

França - Dolç par Yann Duytsche

A finals del segle XIX, les germanes Tatin, propietàries d’un hotel francès, van salvar unes pomes molt cuites enfornant-les amb pasta per sobre. El resultat, un pastís de poma invers que es va fer famós arreu. Al Dolç de Sant Cugat podreu tastar, entre la gamma de pastissos tradicionals, universals i locals, un Tatin de crumble de pomes caramel·litzades, que Yann Duytsche recomana acompanyar d’un gelat de vainilla.

  • Dolç par Yann Duytsche. Josep Puig i Cadafalch, 50, Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).
  • Tel. 93 590 66 94.
03 Bubó Born

Bubó Born

Àustria - Bubó Born

El 1832, a Viena, un jove aprenent de pastisseria va sorprendre el canceller de l’imperi austríac amb un dolç senzill però efectiu: dues capes de pa de pessic de xocolata farcides de melmelada d’albercoc i cobertes de xocolata glacejada, acompanyat de crema chantilly. El va conquerir! A Bubó, experts xocolaters, n’elaboren una versió de textura més suau amb tres capes de pa de pessic i melmelada de gerds.

  • Bubó Born. Caputxes, 10, Barcelona.
  • Tel. 93 268 72 24.
04 Ochiai

Ochiai

Japó - Ochiai

D’invenció moderna (segle XX), l’Ichigo short cake és un pastís esponjós de nata muntada amb maduixes (les japoneses tenen una dolçor molt característica) que se sol menjar en festes d’aniversari. En trobareu a Ochiai, que elabora tot tipus de pastissos i dolços tradicionals nipons —no hi poden faltar els dorayaki i els mochis—, però també creacions clàssiques universals.

  • Ochiai. Comte d'Urgell, 110, Barcelona.
  • Tel. 93 453 63 83.
05 Pastisseria Canal

Pastisseria Canal

Alemanya - Pastisseria Canal

Obscuritat i misteri defineixen aquest pastís d’origen alemany que evoca la regió de la Selva Negra, coneguda per les cireres agredolces amb què s’elabora el kirsch. I precisament la combinació del licor i de les fruites, amb crema de llet i xocolata, converteix el pastís en tota una temptació. A la Pastisseria Canal l’elaboren amb pa de pessic de xocolata, nata i encenalls de xocolata.

  • Pastisseria Canal. Calvet, 15 / Muntaner, 566, Barcelona.
  • Tel. 93 209 59 17 / 93 417 10 53.
06 Baixas Barcelona

Baixas Barcelona

Barcelona - Baixas Barcelona

La gran actriu francesa del segle XIX Sarah Bernhardt es recorda al sud d’Europa, i de manera especial a la ciutat de Barcelona, amb aquest dolç esponjós fet amb ametlla llargueta torrada, pa de pessic i crema de mantega. És un dels pastissos clàssics de la Pastisseria Baixas, on també trobareu brioixeria, xocolata, bombons…

  • Baixas Barcelona. Muntaner, 331 / Pg. de la Bonanova, 96, Barcelona.
  • Tel. 93 209 25 42 / 93 252 25 59.
07 La Marquise Décadente

La Marquise Décadente

Amèrica Llatina - La Marquise Décadente

És el gran pastís de festa que comparteixen diferents països llatins, l’origen del qual —cap a finals del segle XIX o principis del segle XX— es disputen sobretot, Nicaragua i Mèxic. La Marquise Décadente és un saló de te on us serviran dolços i pastissos artesans d’arreu del món, com aquest pastís llatinoamericà remullat en tres tipus de llet (evaporada, condensada i sencera o en crema), un dels que tenen més èxit.

08 Il Paradiso del Tiramisú

Il Paradiso del Tiramisú

Itàlia - Il Paradiso del Tiramisú

Fred, suau, cremós… El tiramisú són unes postres muntades en capes, que se serveixen fredes i es mengen amb cullera. D’origen incert (alguns el situen en un bordell el segle passat, d’altres al segle XVII, com un regal per al duc de la Toscana), no n’hi ha una recepta canònica. El punt just de mascarpone i cafè és el que fa especial el tiramisú d’Il Paradiso.

09 Dolç i Taíno

Dolç i Taíno

Regne Unit - Dolç i Taíno

Unes postres anglosaxones medievals (la dolçor de la pastanaga substituïa uns edulcorants massa cars per a les classes populars) que es van popularitzar als EUA durant la Segona Guerra Mundial. De textura densa i suau, sovint amb fruita seca (nous), el carrot cake dóna peu a moltes versions com la que podeu tastar a Dolç i Taíno, una pastisseria artesana del Raval barceloní que elabora postres dolces i no tan dolces.

10 Yellow Bakery

Yellow Bakery

Estats Units - Yellow Bakery

És un pa de pessic de xocolata (cruixent per fora i tendre per dins), de textura densa i compacta, i amb nous, que es pot servir fred o una mica calent (amb gelat de vainilla i xarop de xocolata). El brownie originari és el resultat d’un error d’un cuiner americà que va oblidar posar-hi llevat. Al forn Yellow Bakery, al Gòtic barceloní, l’australià Paul Stoykovich us temptarà amb un brownie espectacular.

  • Yellow Bakery. Regomir, 4, Barcelona.
  • Tel. 93 153 78 90 / 646 14 86 47.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto